Primorsko goranska županija vijesti

NA VELIKOJ 30.OBLJETNICI I SVEČANOJ AKADEMIJI DANA ŽUPANIJE: Trećem Goraninu a prvom iz čabarskog kraja, Ivanu Janešu uručena nagrada Županije


Oglasi

Čast i ponos svake osobe je služiti svom kraju i zajednici, kazao je u zahvali u ime svih laureata, Ivan Janeš dobitnik nagrade Županije za životno djelo.

ŽUPANIJA – U petak je svečanom akademijom, okrunjenom dodjelom godišnjih nagrada i nagrada za životno djelo obilježen Dan Primorsko-goranske županije i proslavljena velika, 30. obljetnica od njezina konstituiranja kao regionalne samouprave.

Okupljenim gostima na svečanosti u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, pozdravnim govorom obratio se župan Zlatko Komadina koji je između ostalog istaknuo – Županija su u prvom redu ljudi koji žive na ovom prostoru omeđenom administrativnim granicama, a možemo biti ponosni što naš kraj čine vrijedni i tolerantni ljudi. Posebno smo vodili računa o podizanju standarda zaštite prirode i okoliša, poticali razvoj naših ruralnih područja, poduzetništva, poljoprivrede, razvili partnerski odnos s našim gradovima i općinama te očuvali političku i proračunsku stabilnost, posvećeni svakom dijelu naše županije – priobalju, Gorskom kotaru i našim otocima, rekao je župan Komadina i zahvalio svim suradnicima i partnerima što je zajedničkim naporom učinjeno da Primorsko-goranska županija već godinama bude u vrhu Hrvatske.

– Svečanost je povod za refleksiju na učinjeno posljednjih trideset godina, rekao je predsjednik Zoran Milanović čestitajući Dan Primorsko-goranske županije koja se, istaknuo je, ističe po urednoj administraciji i dugogodišnjoj praksi dobrog upravljanja, ali i prirodnim posebnostima poput spoja mora i planina po kojima je jedinstvena i u europskim okvirima.  

Među govornicima, a u ime laureate nagrada, sudionicima svečane akademije obljetnice Županije obratio se dobitnik nagrade za životno djelo Čabranin, Ivan Janeš.

– Čast i ponos svake osobe je služiti svom kraju i zajednici, a svaki od dobitnika uložio je rad, ljubav, znanje, energiju i puno odricanja u ono što radi dok je ključna i podrška suradnika i prijatelja, kazao je u zahvali na priznanju Janeš te istaknuo da nagradu Županije prima kao treći Goranin a prvi iz čabarskog kraja.

Uz Ivana Janeša nagrada za životno djelo uručena je i Ivi Usmianiu a godišnje nagrade dodijeljene su Boćarskom klubu „Sv. Jakov“ Jadranovo, Katedri Čakavskog sabora Grobnišćine i Robertu Mohoviću. Priznanja za izvrsnost i doprinos boljitku Županije laureatima su uručili župan Komadina i predsjednik Županijske skupštine Marko Boras Mandić.

Uz nazočnost predsjednika RH Zorana Milanovića, župana Matije Posavca i Željka Kolara, saborskih zastupnika Erika Fabijanića, Mirele Ahmetović i Sanje Udović, rektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prijić-Samaržije i nadbiskupa Matu Uzinića, svečanosti su prisustvovali županijski vijećnici, gradonačelnici i načelnici s područja županije, konzuli, pročelnici, ravnatelji državnih i županijskih institucija, gospodarstvenici, kulturni i turistički djelatnici, umjetnici i drugi ugledni gosti.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: