Primorsko goranska županija sport i školstvo vijesti

GORANSKI ŠUŠUR U DELNIČKOJ ŠKOLI : Svih 330 osnovaca sudjelovalo u radionicama modelarstva, programiranja i ronjenja


Oglasi

DELNICE – Jučer su u delničkoj osnovnoj školi započele aktivnosti dvodnevne manifestacije pod nazivom Goranski šušur. Svi učenici, njih 330 uključeni su u program manifestacije a gotovo svaki razred sudjelovao je u po dvije radionice od aviomodelarstva, raketnog modelarstva, programiranja za najmlađe, radionice CB radiokomunikacije, modelarstva, FPV dronova do ronjenja.

U suradnji sa delničkom Osnovnom školom Ivan Goran Kovačić, Goranski šušur provodi Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije u sklopu programa “Mobilna škola tehničkih aktivnosti”. Partneri u provedbi projekta su ZTK Požega, ZTK Osijek, Hrvatski CB savez te Klub za podvodne aktivnosti Kostrena. Glavni cilj ovog projekta, ističu organizatori, je razvijanje i promicanje tehničke kulture u ruralnim krajevima Primorsko-goranske županije te dodatno obrazovanje. Provedbom ovakvih radionica kod učenika se želi potaknuti inovativnost i kreativnost te stjecanje novih vještina koje nisu dio programa redovne nastave.

Na Goranskom šušuru koji je organiziran povodom obilježavanja 30 obljetnice Primorsko-goranske županije, delničkim osnovcima pridružio se dožupan primorsko-goranski Petar Mamula sa suradnicima i prisustvovao lansiranju modela raketa koje su učenici izradili na radionici raketnog modelarstva a posjetio je i bazen u kojem su se mali Gorani upoznavali s osnovama tehnike ronjenja.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: