sport i školstvo vijesti

NA NATJEČAJU GDi FOR EDUCATION : Projekt čabarskih srednjoškolaca svrstan među najuspješnije i nagrađen vrijednom donacijom


Sljedeće četiri godine, učenici će pratiti tok rijeke Čabranke, pronalaziti uzroke zagađenja vode i ponuditi rješenja za unaprjeđenje Centralnog vodovodnog sustava.

Oglasi

ČABAR – Projekt Dolinom Čabranke učenika čabarske srednje škole, jedan je od četiri najuspješnija školska projekta na natječaju GDi for Education 2023.

Kvaliteta projekta i njegov veliki potencijal za doprinos zajednici, svrstala je Srednju školu Vladimir Nazor, Čabar među najuspješnije, koja je za nagradu dobila vrijednu donaciju potrebne opreme za njegovo provođenje. Tvrtka GDi tako im je donirala dron, opremu za analizu vode, licence za najnapredniji svjetski geoinformacijski sustav ArcGIS kao i potrebnu podršku GDi-ovih stručnjaka u korištenju geoinformacijskih tehnologija.

– U sklopu projekta „Dolinom Čabranke” naši će učenici pod vodstvom prof. Valentine Tomac, sljedeće četiri godine pratiti tok rijeke Čabranke, pronalaziti uzroke zagađenja vode i ponuditi rješenja za unaprjeđenje Centralnog vodovodnog sustava. Motivacija za provođenje ovoga projekta bio je problem sa zdravstveno neispravnom vodom i poteškoćama u funkcioniranju Centralnog vodovodnog sustava u kraju tako bogatom vodom koji se često naziva i „zelenim srcem Hrvatske“, ističu u čabarskoj srednjoj školi u kojoj je u srijedu početak programa GDi for Education 2023.  uz primanje donacije obilježen i interaktivnim koncertom koji su održali Hojsak&Novosel, dobitnici nagrade Porin i međunarodno hvaljeni hrvatski duo koji izvodi jazz&world music na tamburici i kontrabasu.

Uz čabarsku srednju školu među najuspješnijim i donacijama opreme nagrađenim projektima su i projekt Gorski kotar kroz GIS naočale, Srednje škole Delnice, Možemo li piti vodu iz krša, Srednje škole Gračac i projekt Biser u kršu, Obrtničke i tehničke škole Ogulin.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO: Srednja škola Vladimir Nazor, Čabar

%d blogeri kao ovaj: