sport i školstvo vijesti

NOVI PROGRAM ZA GORANSKE UČENIKE : U Goranskoj školici naučit će sve o narodnim običajima, folkloru i mitologiji Gorskog kotara


Oglasi

Na nov i zanimljiv način kroz brojne etnografske zanimljivosti i melodije tradicijskih polki i valcera goranski učenici upoznat će se s nematerijalnom baštinom svog zavičaja.

VRBOVSKO – Sve o narodnim običajima, folkloru i mitologiji Gorskog kotara goranski đaci imat će priliku saznati u Goranskoj školici. Novi je to program koji u sve goranske škole osnovne i srednje donosi Udruga “Glazbeni susreti Gorskog kotara”.

Kako ističe pokretač tog programa Davor Grgurić, kroz 30 školskih sati održat će predavanja uz glazbenu pratnju svirača heligonki a sve kako bi se učenička populacija na nov i zanimljiv način kroz brojne etnografske zanimljivosti i melodije tradicijskih polki i valcera upoznala s nematerijalnom baštinom svog zavičaja.

Tijekom odvijanja “Goranske školice” Grgurić će posjetiti sve goranske osnovne i srednje škole, a prva predavanja u sklopu tog projekta već je održao gostujući u Vrbovskom. O goranskim narodnim običajima, folkloru i mitologiji, uz harmonikaški nastup heligonkara iz Slovenije, Grgurić je upoznao učenike Osnovne i područne škole u Vrbovskom i Severinu na Kupi te polaznike Dječjeg vrtića Bambi Vrbovsko.

Novi program Udruge “Glazbeni susreti Gorskog kotara”, Goranska školica provodi se pod pokroviteljstvom Primorsko-goranska županija.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Davor Grgurić

%d blogeri kao ovaj: