ostalo vijesti

NIZ DONACIJA ZAKLADE JANET MAJNARICH: Za nove medicinske instrumente i opremu koji će podići kvalitetu zdravstvene skrbi stanovnika Gorskog kotara


Nabavka iznimno vrijednih instrumenta velikog je značaja za pacijente s područja Gorskog kotara koji svoje pretrage više neće morati obavljati u drugim mjestima.

Oglasi

DELNICE – Medicinski instrument ,,Udarni val“ nova je oprema Doma zdravlja Delnice kupljena donacijom iz ,,Zaklade Janet Majnarich”. Tu kao i niz drugih donacija Zaklade, delničkom Domu zdravlja a koje će bitno podići kvalitetu zdravstvene skrbi stanovnika Gorskog kotara, na tiskovnoj konferenciji održanoj u četvrtak predstavili su voditeljica ispostave Doma zdravlja u Delnicama Karmela Stipanović i delnički vijećnik Igor Pleše.

Instrument ,,Udarni val” ukupne vrijednosti gotovo 14.000 eura, u potpunosti je financirala Zaklada a koristit će se u liječenju niza zdravstvenih problema (skakačko koljeno, teniski lakat, kalcifikat, smrznuto rame, petni trn), kao i za liječenje raznih bolova u ramenima, kukovima i donjem dijelu leđa “, istaknuto je na tiskovnoj te dodano kako je to tek prva u nizu vrijednih donacija Zaklade.

Naime, kako je tom prilikom najavljeno Dom zdravlja u Delnicama opremit će novim namještajem (dvije najsuvremenije stolice te pomoćni stolić i stolice) odjel za vađenje krvi ukupne vrijednosti 8.600 eura, zatim nabaviti laser za terapiju protiv bolova i upala čija je vrijednosti 3.700 eura te dva iznimno vrijedna instrumenta.

Radi se o najmodernijem ultrazvuku vrijednosti 72.000 eura koji je u potpunosti financiran sredstvima ,,Zaklade Janet Majnarich”, te mamografu ukupne vrijednosti 200.000 eura čiju nabavu uz Zakladu u jednakom iznosu sufinancira Primorsko goranska županija, najavljeno je na tiskovnoj te istaknuto kako ne treba posebno naglašavati koliko ta dva iznimno vrijedna instrumenta znače za pacijente s područja Gorskog kotara koji svoje pretrage više neće morati obavljati u drugim mjestima.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Igor Pleše

%d blogeri kao ovaj: