sport i školstvo vijesti

ČABARSKI OSNOVCI NIŽU USPJEH ZA USPJEHOM : Izvrsni u robotici, matematici, a imaju i sjajan mjuzikl!


Robotičari brončani na Robokupu a pobjeda na Croatian Makers vodi ih na Superfinale Lige. Matematičari osvojili dvije nagrade za projekt “Snaga zajednice” i rad “Konstanta π “, a svoj mjuzikl Petar Klepac izvest će na finalu Festivala glazbenog stvaralaštva u Zagrebu.

ČABAR – Uspjeh za uspjehom u različitim područjima obrazovanja nižu učenici čabarske Osnovne škole Petar Zrinski. Svestrani čabarski osnovci svoju izvrsnost u proteklom razdoblju pokazali su i dokazali posebno u robotici, matematici a imaju i sjajan mjuzikl.

Mladi robotičari, brončani

Kako nam javljaju iz čabarske škole, njihovi mladi robotičari, učenici osmog razreda iz Područne škole, Prezid na ovogodišnjem Robokupu osvojili su sjajnu broncu. Natjecanje je održano krajem prošlog tjedna u Imotskom gdje su nastupile 22 najuspješnije ekipe sa županijskih razina. Uspješnu prezidsku ekipu predstavljali su Luka Lipovac, Vlado Belečetić i Kevin Kovač s mentoricom Tanjom Šebalj-Kocet a brončanu medalju osvojili su u rješavanju pojedinačnih zadataka kao i za ukupni rezultat.

Uz broncu na Robokupu, robotičari čabarske škole svoju izvrsnost potvrdili su i pobjedom na Croatian Makers lige u regiji Ogulin, koja ih vodi na Superfinale Lige – glavno natjecanje za najbolje sudionike u projektu. Super finale lige očekuje ih idući mjesec u Crikvenici.

Uspjeh matematičara na Festivalu znanosti

Sjajnom uspjehu robotičara pridružuju se i uspješni matematičari koji su, ističu u školi, postigli zapažene rezultate u projektu Škole za škole na Festivalu znanosti 2023. godine.

Učenici osmog razreda Matične škole Čabra, Nives Urh, Nina Šercer, Tijana Marenić i Dorian Janež nagrađeni su za svoj projekt “Snaga zajednice” i pozvani da ga predstave ovaj petak u Gradskoj vijećnici u Rijeci. Njima će se na predstavljanju u Rijeci pridružiti i učenici sedmog razreda Matej Turk i Rian Paripović s mentoricom učiteljcom Sanjom Janeš jer su bili uspješni u natjecanju “Univerzalne konstante”, u organizaciji Društva matematičara i fizičara Rijeka. Na tom natjecanju za svoj rad “Konstanta π “, čabarski osnovci osvojili su 4.mjesto i priliku da ga također predstave u Rijeci.

Mjuzikl Petar Klepac na finalu Festivala glazbenog stvaralaštva

I na kraju jednako sjajni u svom radu i to na scensko-glazbenom području su učenici Područne škole, Tršće. Njihov mjuzikl Petar Klepac u kojem sudjeluju svi učenici od 1.-8. razreda, pod mentorstvom Ingrid Žorž, Tine Malnar i Katarine Leš, ušao je u finale Festivala glazbenog stvaralaštva na kojem će sa svojim mjuziklom nastupiti također ovaj petak, u Zagrebu.

Izuzetno ponosni na uspjehe svojih učenika iz Osnovne škole Petar Zrinski, Čabar, poručuju im čestitke i upućuju želje za uspjehom u finalima i nastupima koji ih očekuju.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO :  Osnovna škola Petar Zrinski, Čabar

%d blogeri kao ovaj: