gospodarstvo vijesti

VRIJEDNA DONACIJA VSNM VRBOVSKO LOVCIMA : Za prihranu divljači nabavljeno 2,5 tone kukuruza


Oglasi

VRBOVSKO – Vrboščansko Lovačko društvo Jelenski jarak dobilo je vrijednu donaciju koja će im posebno u zimskom periodu pomoći u prihrani divljači.

Za tu potrebu Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog doniralo im je 2,5 tone kukuruza. Vrijednost donacije iznosi 1150 eura, a sredstva je Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog osiguralo uz pomoć Srpskog narodnog vijeća.

Lovačkom društvu donaciju je uručio predsjednik VSNM Grada Vrbovskog, Milan Vukelić, koji je tom prilikom istaknuo da mu je drago što su uspjeli uz pomoć SNV-a osigurati sredstva i kod lokalnih proizvođača nabaviti kukuruz koji će pomoći u prehrani divljači tijekom zime. – Kada je riječ o lokalnom stanovništvu, lov po principima održivog razvoja čine aktivnosti koje se ne mogu smatrati luksuzom, već potrebom koju nameće život u slabije naseljenom, ruralnom kraju, a koja iziskuje izdvajanje značajnih materijalnih sredstava kao i slobodnog vremena. Zato se nadamo se da će ova donacija pomoći da se aktivnosti društva nastave odvijati na dobrobit cjelokupne zajednice, kazao je na primopredaji Vukelić.

Na uručenoj donaciji ispred Lovačkog društva Jelenski jarak lovnik, Đuro Stipanović zahvalio je Vijeću što je prepoznalo njihov angažman i odlučilo pomoći nabavom kukuruza koji će im olakšati rad u zimskim uvjetima, a koji znaju biti vrlo teški kako za ljude, tako i za divljač. – Ovu količinu ravnomjerno smo rasporedili na družine Gornji i Donji Cetin i Rudač. Nadamo se nastavku izvrsne suradnje sa Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog i ubuduće, istaknuo je u zahvali lovnik, Stipanović.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : VSNM Grada Vrbovskog

%d blogeri kao ovaj: