Primorsko goranska županija vijesti

SVEČANO PRIMANJE U ŽUPANIJI: Leoni Popović i Matiji Legoviću, vrhunskim hrvatskim skijašima, mladim Goranima na sportskim uspjesima  čestitao župan Komadina


Leona Popović dokazala je da spada u sam vrh svjetske elite u disciplini slaloma te je sezonu 2022/23 Svjetskog kupa u skijanju završila kao 6. slalomašica svijeta. Biatlonac Matija Legović na zadnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kazahstanu postigao je sjajan rezultat, srebro u disciplini sprint 7.5 km te broncu u disciplini pojedinačno na 12.5 kilometara.

ŽUPANIJA – Vrhunske hrvatske sportaše, slalomašicu Leonu Popović iz Sungera i biatlonca Matiju Legovića iz Brod Moravica danas je svečano primio Zlatko Komadina sa suradnicima kako bi im čestitali na izvrsnim sportskim uspjesima postignutim na zadnjim natjecanjima. Na prijemu kod župana u pratnji Leone Popović bili su njeni treneri Goran Rački i Vjekoslav Ružić te predsjednik SK Rijeka Davor Štimac a uz Matijiu Legovića bio je njegov trener Dejan Brajdić i tajnik županijskog skijaškog saveza Darko Štimac.

Leona Popović iz Sungera u Mrkoplju, članica SK Rijeka, dokazala je da spada u sam vrh svjetske elite u disciplini slaloma te je sezonu 2022/23 Svjetskog kupa u skijanju završila kao 6. slalomašica svijeta.

Sedamnaestogodišnji biatlonac Matija Legović dolazi iz biatlon kluba »Budućnost« Brod Moravice. Na zadnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kazahstanu postigao je sjajan rezultat, srebro u disciplini sprint 7.5 km te broncu u disciplini pojedinačno na 12.5 kilometara.

U obraćanju gostima župan Zlatko Komadina prije svega izrazio je zadovoljstvo prijemom, kako je istaknuo, najboljih skijaša Hrvatske u alpskom i nordijskom skijanju.

– Dolazite iz malih goranskih mjesta, ali velikog srca. Drago mi je da smo, sukladno mogućnostima, pomogli oko uređenja sportske infrastrukture, što na Platku što u Mrkoplju, od nordijske staze u Zagmajni i Vrbovskoj poljani,a u funkciji je i Čelimbaša. Također mi je drago da smo napravili novu stazu na Platku gdje se može trenirati slalom i veleslalom. Nadam se da će vam infrastruktura pomoći u daljnjim treninzima, rekao je župan Komadina a čestitkama se potom pridružila i resorna pročelnica Sonja Šišić.

– Znamo da su treninzi naporni i da se cijele godine boravi više-manje izvan Republike Hrvatske kako bi se ostvarili rezultati, stoga se posebno cijeni sav uloženi napor. Jako nam je drago da su iza svog tog napornog rada uslijedili tako dobri rezultati, Leone Popović koja zajedno sa Zrinkom Ljutić vlada na slalomskoj sceni svijeta i Matije Legovića koji je uostalom kao i za čitavu sportsku javnost, sportsko čudo što se tiče biatlona, kazala je Šišić.

Leona Popović, tom se prilikom zahvalila na podršci izrazivši zadovoljstvo što je ove sezone nakon dugo vremena bila u mogućnosti trenirati na Platku uz nadu da će treninga na domaćem terenu biti sve više. Istaknula je da se osjećala dobro kroz cijelu sezonu, a iznimno je zadovoljna postignutim rezultatima koji su joj motivacija za dalje, s čim se složio i Matija koji je naveo kako je sezona za njega bila vrlo uspješna.

Na prijemu se između ostalog razgovaralo i o daljnjim ulaganjima u skijašku infrastrukturu na području županije i o potencijalu Platka da ugosti velike sportske manifestacije ali i treninge Leone Popović koji bi zasigurno doprinijeli njegovoj popularizaciji.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: