Primorsko goranska županija vijesti

NA BAZENU U DELNICAMA : Započela županijska škola plivanja za goranske osnovce


Oglasi

DELNICE – Na bazenu Doma sportova u Delnicama, ovaj tjedan startao je projekt “Županijska škola plivanja” namijenjen goranskim osnovcima.

Radi se o projektu Primorsko-goranske županije organiziranom u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, pokrenutom za učenike nižih razreda svih osnovnih škola, a s ciljem smanjenja udjela neplivača u školskoj populaciji.

U Gorskom kotaru tako će kroz županijsku plivačku školu proći učenici drugih razreda njih oko 120. Plivačke vještine na bazenu u Delnicama savladavat će učenici Fužina, Ravna Gore, Vrbovskog i Delnica, dok će osnovci iz Čabra na plivanje ići u Ribnice, u susjednoj Sloveniji. Škola plivanja trajat će do kraja svibnja a u tom razdoblju učenici iz svake škole doći će na bazen pet puta i pri svakom dolasku odraditi po dva nastavna sata na kojima će učiti osnove plivanja i ponašanja na vodi i uz vodu.

Puno uspjeha u savladavanju vještine plivanja malim Goranima na delničkom bazenu, zaželjela je županijska pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, Edita Stilin koja je tom prilikom istaknula da je u projekt “Županijska škola plivanja” uključeno više od 1.200 učenika, 32 osnovne škole s područja PGŽ te da je za njegovu realizaciju iz županijskog proračuna izdvojeno 80. 000 eura.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: