ostalo vijesti

PREVENTIVNA AKTIVNOST DELNIČKE POLICIJE : Za bolju pripremu za nadolazeću turističku sezonu održano predavanje –  Sigurno na dva kotača


Motociklisti su imali priliku saznati više o svojoj sigurnosti u prometu, važnosti poštivanja propisa i zakonskih regulativa kao i važnosti  tehničke ispravnosti motocikala.

Oglasi

DELNICE – Sudjelujući na predavanju pod nazivom Sigurno na dva kotača, održanom u subotu u Delnicama, motociklisti su imali priliku saznati više o svojoj sigurnosti u prometu, važnosti poštivanja propisa i zakonskih regulativa kao i važnosti  tehničke ispravnosti motocikala.

Predavanje je održano u sklopu preventivne aktivnosti i pripreme za nadolazeću turističku sezonu delničke Policijske postaje a u suradnji sa moto udrugom „Karavana za život, bikeri na cestama“, Autoškolom „Practic“ iz Delnica i Centrom za vozila Hrvatske.

U teorijskom dijelu Tomislav Friganović iz Centra za vozila Hrvatske prezentirao je preinake na ispušnim sustavima motocikala te utjecaj buke u prometu, kao i mjerenje buke na motociklima, policijski službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Siniša Jurković iznio je statistiku stradavanja vozača i putnika na mopedima i motocikala, te zakonsku regulativu vezano za navedenu skupinu sudionika, a predavanje instruktora i vlasnika autoškole „Practic“ odnosilo se na oduzimanje prednosti prolaska, kao i prezentaciju vožnje motocikla na mokrim kolnicima i opasnosti koje pritom prijete.

Praktični dio predavanja na poligonu odnosio se na prezentaciju pravilnog kočenja, kočenje pri velikim brzinama, utjecaj alkohola na zaustavni put u praksi, značenje korištenja moto opreme, pravilno upravljanje motociklom (tzv. obrnuto upravljanje) a što je demonstrirao, instruktor vožnje Mladen Stjepan Vitković.

Na toj preventivnoj aktivnosti delničke policije sudjelovalo je ukupno 46 motociklista, policijski službenik Policijske Uprave Primorsko-goranske Dejan Linić te kao i prethodnih godina policijski službenici Policijske postaje Kočevje iz Republike Slovenije.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : PU primorsko-goranska

%d blogeri kao ovaj: