Primorsko goranska županija vijesti

NA DAN EUROPE : Delnički srednjoškolci –ekonomisti saznali sve o poslovima i karijerama u budućnosti Gorskog kotara


Oglasi

DELNICE – Sve o budućnosti razvoja Gorskog kotara, kvaliteti života i poslovima budućnosti u goranskom kraju saznali su ekonomisti Srednje škole Delnice sudjelujući na predavanju i interaktivnoj radionici povodom obilježavanja Dana Europe.

O tim temama kao i o razvoju turizma, poslovima i karijeri u Gorskom kotaru, životu mladih i slobodnom vremenu te zaštiti okoliša i mobilnosti u Gorskom kotaru, razgovarali su s gostom predavačem Vedranom Kružićem, ravnateljem Regionalne razvojne agencije PGŽ koja je u suradnji s partnerima diljem županije na Dan Europe održala niz događanja u cilju informiranja javnosti o važnosti i utjecaju Europske unije u različitim aspektima regionalnoga razvoja i što kvalitetnijem korištenju europskih fondova za razdoblje 2021.-2027.

– Cilj je bio učenike, ali i njihove nastavnike, upoznati s mogućnošću financiranja projekata iz europskih fondova, ali isto tako i pripremiti učenike da će možda njihova karijera biti vezana uz neke poslove koji se tiču povlačenja europskih fondova”, naveo je ravnatelj Kružić nakon održanog predavanja u Srednjoj školi Delnice na Dan Europe koji se svake godine, 9. svibnja obilježava kao dan europskog mira i jedinstva, na obljetnicu Schumanove deklaracije iz 1950. godine, a koji je ove godine u znaku Europske godine vještina.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: