Grad Vrbovsko vijesti

ZAVRŠEN PROJEKT ZAŽELI ZA SEBE: Kroz 6 mjeseci, deset zaposlenih žena brinulo o 97 starijih sugrađana


Oglasi

Mogućnost uključivanja u novi takav projekt na puno duži rok, već u srpnju ove godine!

VRBOVSKO – Dvije važne značajke sada već završenog projekta Zaželi za sebe bile su zapošljavanje teško zapošljivih žena iznad 50 godina i briga o starijoj populaciji sugrađana. Kroz razdoblje od 6 mjeseci, o čak 97 korisnika skrbilo je deset zaposlenih žena koje su im pomagale u kućanskim poslovima te ono što je većini bilo najvažnije omogućile im socijalnu uključenost kroz posjet i razgovor, istaknuto je to na današnjoj tiskovnoj konferenciji o završnici projekta Zaželi za sebe u Gradu Vrbovskom koji su održali nositelji i partneri projekta.

Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić i ravnateljica GDCK Vrbovsko Ivana Vaccino

Tom prilikom gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, istaknuo je zadovoljstvo uspješnom realizacijom projekta koji je omogućio dodatnu pomoć starijima i nemoćnima na području Grada Vrbovskog. Kroz taj projekt se proširio broj korisnika i doprinijelo se kvaliteti brige o starijima koju Grad vodi kontinuirano 18 godina kroz svoj Centra za pomoć u kući, kazao je Mufić te naglasio da će Grad i dalje sudjelovati u takvim projektima jer između ostalog imaju i velik značaj kod zapošljavanja ranjivih skupina žena – starijih od 50 godina.

Da uskoro postoji mogućnost u uključivanje u novi takav projekt, već u srpnju ove godine, najavila je Ivana Vaccino, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko ističući kako vjeruje da će se Grad Vrbovsko ponovno uključiti i naglasivši kako se radi o puno dužem projektu koji će trajati tri godine.

Na tiskovnoj konferenciji nazočile su i neke od zaposlenih žena koje su tom prilikom istaknule kako su vrlo zadovoljne što su dobile posao, da su isto tako zadovoljni pruženom brigom i pomoći bili i svi korisnici ali i da ih žalosti što je već završilo. Iako su, kažu, neki od poslova u kući poput cijepanja i nošenja drva ili čišćenja snijega bili teži nije ih bio problem i odraditi no ističu u svakom slučaju bilo bi lakše da su bili zaposleni i muškarci, a s time su se složili i ostali sudionici tiskovne ističući kako se nadaju da će se u budućim projektima ta potreba uzeti u obzir.

Uz gradonačelnika Mufića, ravnateljicu GDCK Vrbovsko Vaccino i zaposlene žene, tiskovnoj su nazočile i gradska pročelnica Marina Tonković te ravnateljica Centar za pomoć u kući Grada Vrbovskog, Danijela Panijan.  

Inače, projekt Zaželi za sebe u Vrbovskom, koji je trajao od studenog prošle godine do travnja ove godine, financiran je iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%) a njegova ukupna vrijednost iznosila je  65.657,37 eura. Partneri projekta su bili Hrvatski zavod za zapošljavanje, Zavod za socijalni rad, Centar za pomoć u kući Grada Vrbovskog i GDCK Vrbovsko. Bilo je zaposleno 10 žena iz Gomirja 4, Moravica 2 i Vrbovskog 4 žene koje su, u završnici projekta skrbile o 45 korisnika s područja Vrbovsko, Lukovdol i Severin na Kupi, 16 korisnika na području Moravica i 30 u Gomirju.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: