sport i školstvo vijesti

KK RAVNOGORAC IMA PRVAKA HRVATSKE : U kategoriji U-9 zlato je osvojio Tino Skok

po prvi puta u povijesti nastupili su na državnom prvenstvu za podmladak i to sa čak 10 igrača


Oglasi

RAVNA GORA – Kuglački klub Ravnogorac ima prvaka Hrvatske u kategoriji U-9.

To je uspješni dječak kuglač, Tino Skok koji je prvo mjesto osvojio na državnom prvenstvu podmlatka održanom u Ogulinu i Zaprešiću.

Tino je na tom državnom prvenstvu odličnom igrom u Ogulinu (313) a potom i Zaprešiću (355) zauzeo 1. mjesto sa ukupno oborenih 668 čunjeva i u Ravnu Goru donio prvo odličje u povijesti za podmladak iz ovog sporta i to ništa manje nego zlatno.

S velikim ponosom i srećom javljaju to iz KK Ravnogorac koji je po prvi puta u povijesti imao igrače na državnom prvenstvu za podmladak i to čak njih 10.

U kategoriji U-9 uz zlatnog Tina nastupili su Alen Klobučar (5. mjesto) Ivano Katić (6. mjesto) i Erik Bajt (9. mjesto).

U kategoriji U-10

9. mjesto Neo Krepenc

10. mjesto Jakov Kenda

kategorija U-9 Ž

4. mjesto – Iris Abramović

9. mjesto – Ida Grgurić

10.mjesto- Paula Florijan

11.mjesto- Mia Padavić

U svom osvrtu na sezonu koja je iza njih iz KK Ravnogorac su napisali : “Ovog vikenda nastupom podmladka na državnom prvenstvu Hrvatske završili smo službeni dio sezone 2023/2024.
Seniorska ekipa se natjecala u 3.HKLZ .
Zbog smanjenog broja igrača i nemogućnosti nastupanja žena (Štefanije Pezerović) cilj nam je bio zadržati se u ovoj ligi, što smo i uspjeli. Bilo je uspona i padova ali na kraju smo prvenstvo okončali u gornjem dijelu tablice (5. mjesto).
Iako nas je Štefanija napustila i prešla u ŽKK Plitvice, preuzela je na sebe obavezu da se posveti djeci koja su nam došla na kuglanu. Imamo ih (za ovaj sport) puno (16) a 10 njih je nastupalo na Turniru 3GK i na državnom prvenstvu Hrvatske u kategorijama U-9 i U-10.
Ponosni smo i na djecu i na trenericu a također i na ostanak u 3. HKL.
Želimo se zahvaliti roditeljima na podršci i razumijevanju, jer su sredstva kojima raspolažemo relativno mala pa su roditelji uskakali sa prijevozom.
Nadamo se da će sljedeća sezona biti u najmanju ruku ista kao i ova a truditi ćemo se da bude i bolja”, stoji u osvrtu KK Ravnogorac koji se nada da će njihov rad s djecom koja će osigurati budućnost kuglanja u Ravnoj Gori prepoznati i podržati i Općina Ravna Gora.

Na kraju osvrt KK Ravnogorac uputio je čestitke djeci na nastupima na državnom prvenstvu RH, a posebno Tinu Skoku koji je u Ravnu Goru donio prvo odličje u povijesti za podmladak iz ovog sporta i to ništa manje nego zlatno, te na ulasku u 1. HEP HKSL Kuglačkom klub Goranka i ŽKK Plitvice uz poruku – čuvajte nam trenericu!

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : KK Ravnogorac