gospodarstvo Primorsko goranska županija vijesti

IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA: Za održavanje lokalnih cesta i županijski linijski prijevoz, za Gorski kotar osigurano 409 tisuća eura

prijevoz onkoloških pacijenata sufinancirat će se u Čabru, Vrbovskom, Brod Moravicama i Lokvama


Oglasi

ŽUPANIJA – Za uređenje javnih i nerazvrstanih cesta Županija će u Gorski kotar uložiti 125 tisuća eura, dok će za subvencioniranje županijskog linijskog prijevoza goranskim samoupravama dodijeliti ukupno 284 tisuće eura.

Što se tiče održavanja i sanacije goranskih lokalnih prometnice od ukupnog iznosa 125 tisuća eura najviše ide Vrbovskom i to 19 tisuća, slijedi Čabar koji će dobiti 18 tisuća, zatim Delnice 17 tisuća ( i to konkretno za sanaciju cesta u Dedinu), po 16 tisuća ide Mrkoplju i Lokvama, 13 tisuća će dobiti Brod Moravice, 10 tisuća Skrad, 9 tisuća Ravna Gora a 7 tisuća eura Fužine.

Kod raspodjele sredstava namijenjenih subvencioniranju pružanja usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika u ovoj godini, najviše ide Čabru koji će dobiti 81 tisuću eura, zatim Vrbovskom 71 tisuću, Delnice će dobiti 48 tisuća, 22 tisuće Fužine, po 16 tisuća Ravna Gora i Brod Moravice, a po 11 tisuća Mrkopalj i Skrad te 8 tisuća eura dobit će Lokve.    

Uz to, kako javljaju iz Županije, prijevoz onkoloških pacijenata na terapiju sufinancirat će se u Čabru, Vrbovskom, Brod Moravicama i Lokvama.

Te četiri goranske sredine su među deset jedinica lokalnih samouprava koje su se prijavile na taj županijski Javni poziv, u kojem je osigurano ukupno gotovo 30 tisuća eura.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Ilustracija