crna kronika gospodarstvo vijesti

KAZNENA PRIJAVA : Zbog neisporučenog vlakića tvrtka i vlasnik prijavljeni za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju

od lipnja prošle godine osumnjičeni se obvezao nabaviti i isporučiti tzv. turistički vlakić


Oglasi

DELNICE – Po završetku kriminalističkog istraživanja delničke policije, nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen 30-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Policija ga sumnjiči da je prema unaprijed stvorenom prijevarnom planu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za tvrtku s područja Rijeke, doveo u zabludu osobu ovlaštenu za zastupanje tvrtke s područja Gorskog kotara, stoji u današnjem priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske.

Kako u policiji pojašnjavaju slučaj, od lipnja prošle godine osumnjičeni se obvezao nabaviti i isporučiti tzv. turistički vlakić za koji je njegovoj tvrtki uplaćen novčani iznos veći od 32.500 eura. Unatoč tome, oštećene je nastavio održavati u zabludi o isporuci, kao i povratu uplaćenog iznosa uvećanog za kamate, a što do danas nije učinio.

Time je navedenu tvrtku oštetio za uplaćeni iznos, a svojoj tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 32.500 eura, čime je i počinio kazneno djelo za koje je prijavljen, ističu u policiji te dodaju kako je temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba, za isto kazneno djelo prijavljena i tvrtka iz Rijeke.

Na aferu javnosti ukazali dva oporbena gradska vijećnika, Piškor i Pleše

Na tu aferu javnosti su prije gotovo dva mjeseca ukazali dva oporbena delnička gradska vijećnika HSP-ovac Ivan Piškor i SDP-ovac Igor Pleše.

Do spoznaje o “fantomskom” vlakiću, došli su analizom troškova Delničke adventske bajke, a onda, nakon niza sastanaka i razgovora s direktoricom KTD Risnjaka i do osnovane sumnje zloupotrebe trošenja proračunskih sredstava, zbog čega su DORH-u podnijeli prijavu protiv odgovornih službenih osoba direktorice KTD Risnjak i gradonačelnice Delnica, koja je jedini član Skupštine KTD Risnjak.

Tim raskrinkavanjem slučaja, počelo se odmotavati klupko oko neisporuke plaćenog vlakića koji je tek sada završio na policiji.

Pitanje je da li bi bilo ikakve prijave policiji da nije bilo javnog pritiska oporbenih vijećnika a u konačnici i njihove prijave DORH-u, nadležnih i odgovornih osoba, a koje od lipnja prošle godine nisu poduzele nikakve pravne mjere kako bi se zaštitili interesi Grada i kako bi se vratio isplaćeni novac.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Ilustracija/Grad Delnice