gospodarstvo

Gubitašu Komunalcu račune ne plaća niti dio njegovih djelatnika


VRBOVSKO – Nedopustivo je da su na popisu dužnika zaposlenici Komunalca koji duguju iznose od 5 ili 6 tisuća kuna koji će, ako ih Komunalac ne riješi obustavom plaće, biti kao i sve ostale neplatiše isključeni iz mreže, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Vrbovskog Dražen Mufić na Skupštini Komunalca koja je donjela smjernice kojima će se dovesti u red poslovanje tog gradskog gubitaša.

Tako je zaključeno da će se gubitak Komunalca u iznosu od 166 tisuća kuna iz 2007. godine podmiriti iz gradskog proračuna a direktor društva obvezan je na sljedećoj skupštini izvjestiti članove što je učinjeno na poboljšanju naplate dugova odnosno koliko je korisnika isključeno iz vodovodne mreže te koliko je djelatnika Komunalca skinuto sa popisa dužnika za komunalne usluge a očekuje se i njegov prijedlog maksimalne racionalizacije troškova.

Poslovanje u Komunalcu rješavati ćemo sukcesivno, kazao je predsjednik skupštine Dražen Mufić tako što će nakon svake ili svake druge sjednice Vijeća biti sazvana i skupština tog društva. Na taj način ćemo nastojati doći do rješnja kako ovu tvrtku u kojoj su nagomilani problemi dovesti u red. Imali smo godinu dana prepucavanja Nadzornog odbora i Uprave tvrtke koji nisu ništa riješili te će taj posao preuzeti skupština odnosno Vijeće i u idućem razdoblju ako se utvrdi da je problem u upravi ona će se mijenjati, kazao je Mufić koji je istaknuo da iako im je cilj sačuvati svako radno mjesto postoji mogućnost i otpuštanja zaposlenih iz finacijske službe u Komunalcu ako se utvrdi da ona ne radi svoj posao kako treba.

Isto tako uz rješavanje naplatiša zadatak Komunalca za iduće razdoblje do nove skupštine je maksimalna racionalizacija troškova. Za to će skupština formirati povjerenstvo koje će se utvrditi točno što se može racionalizirati i Komunalac dovest u zdravo funkcioniranje. Grad je dužan pokriti gubitak svoje tvrtke što će se i učiniti i to najkasnije za dvadeset dana međutim do tada želimo vidjeti koliko je dužnika isključeno a najmanje ne želimo vidjeti da su na su na tom popisu i dalje djelatnici Komunalca. Vjerujem da će uprava društva prioniti drugačije poslu a mi ćemo pratiti taj rad, kazao je Mufić ne izostavljajući mogućnost izdvajanja nekih djelatnosti i davanja u koncesiju.

**************

Potraživanja veća od 1,5 milijuna kuna!

I prošlu godinu Komunalac je završio sa gubitkom u iznosu od oko 266 tisuća kuna. Ukupna potraživanja Komunalca iznose gotovo 1,6 milijuna kuna od čega građani duguju oko 850 tisuća kuna a obrtnici i poduzeća nešto više od 700 tisuća.

**************

Popis dužnika i dalje tajna

Gradonačelnik Željko Mirković koji ujedno sjedi i na čelu Nadzornog odbora također se osvrnuo na popis dužnika na koji su članovi NO ostali zatečeni. No unatoč tome kada je, kaže, zatražio da se popis dostavi skupštini bio je nadglasan i popis je i dalje ostao tajna. Mirković je istaknuo da se slaže sa donesenim zaključcima što mu predstavlja i podršku u njegovim dosadašnjim nastojanjima da se na taj način uvede reda u Komunalac te zaključio da tako podnose i veliki teret odgovornosti ako se i time ništa ne riješi te se i dalje nastave pokrivati minusi te tvrtke na teret poreznih obveznika.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: