U vrbovšćanskim vrtićima još uvijek ima mjesta


VRBOVSKO – Dječiji vrtić Bambi novu pedagošku godinu započeo je sa 12 novih polaznika. Njih 11 upisalo se u matični vrtić u Vrbovskom gdje ih je sada ukupno 27 dok je samo jedan vrtićanac pristigao u Područni odjel u Moravicama u kojem ih je ukupno 12. Budući da u vrboščanskim vrtićima još ima mjesta ravnateljica Diana Tkalčević poziva posebice roditelje čija djeca su pred polazak u školu da se upišu u vrtiće i tako prođu pripremno razdoblje do ulaska u školske klupe. Dosadašnjih godina vrtić je organizirao male škole za predškolske uzraste međutim ove godine, najavljuje Tkalčević za tim programo nema potrabe jer se sva djeca tog uzrasta mogu slobodno upisati u redovni program vrtića i zajedno sa starijom grupom vrtićanaca proći predškolski program kojim se pripremaju za odlazak u školu. Isto tako, ističe Tkalčević, roditelji imaju mogućnost upisati djete ili u poludnevni koji podrazumjeva boravak djetet od 6,30 do 12, 30 sati ili cjelodnevni boravak koji traje do 15,30 sati. U oba slučaja djete im je zbrinuto i ima sva tri obroka te u radu s grupom prolazi cijeli redovni program vrtića a to je predškolski po kojem radi starija vrtićka grupa. Djece tih uzrasta koja nisu pohađala vrtićki program na području grada Vrbovskog ima dosta, ističe Tkalčević, dodajući da im to nije nikakva zapreka za upis godinu dana prije škole.

Cijena poludnevnog vrtićkog program je 350 kuna dok cjelodnevni košta 500 kuna. Početak nove pedagoške godine u vrtiću je inače u znaku prilagodbe novih polaznika pa se tako nova dječica među kojima su u najvećem broju petogodišnjaci i šestogodišnjaci adaptiraju i prevladavaju novo razdoblje u životu kada odlaze od kuće i veći dio dana borave u vrtiću. Uz provedbu redovnog programa vrtićanci obilježavaju razna događanja pa su tako već tradicionalno proslavili olimpijski dan a uskoro ih očekuju i izleti. Novine u vrtiću su video nadzori postavljeni u glavnim prostorijama vrtića i u vanjskom dvorištu radi sigurnosti i boljeg nadzora  djece a u cilju zdravije prehrane vrtićanaca odnedavno je po preporuci zdravstvenih organizacija uveden jutarnji voćni obrok koji slijedi nakon uobičajnog doručka jer se djeca kao slabi jelci voća još uče i prilagođavaju na takav tip obroka.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:sport i školstvo

Oznake:, , ,

0 replies

 1. Naravno da ima mjesta u vrtičima kada su majke ostale bez posla,a na sav taj jad i bjedu ste nam sada našli svrsishodno nabiti i tu cijjenu vrtića pod predškolsko obrazovanje koje je od pamtivjeka bilo besplatno!!!!Svaka vam čast to još ni u jednom gradu nisu napravili pa zašto Naše Vrbovsko nebi bilo prvo!!!Sramota!!!

 2. Bravo Stela!!!Koliko ja znam kada smo davnih godina brat i ja išli u malu školu bila je besplatana a sada oni kao izmislili za našu djecu novi program koji još moramo i platiti.Neka Grad malo razmisli u koga je pametnije više ulagati – djecu ili npr.nogometaše koji na nedjeljnoj utakmici nakon neprospavane subote vide dvije lopte…???Ja ne radim, muž radi a dijete nam u vrtiću jer mora proći obavezan program…ma krasno…

 3. naravno da ima, slažem se sa stelom, brat i ja smo davnih godina to imali besplatno u školi, a sada za moje dijete ja moram plaćati.neka novi gradonačelnik razmisli da li je bolje ulagati u djecu ili nogometaše koji na nedjeljnim utakmicama vide dvije lopte jer su večer prije obišli sve birtije…

 4. Drage Maja i Stela za vašu informaciju jučer je bio sastanak u vrtiču i biti će mala škola BESPLATNO na proljeće u trajanju 250sati! A vas dvije očito neznate razliku između poludnevnog i cjelodnevnog boravka u vrtiću, šta uopće nema veze sa malom školom jer ju vrtić nije ni dužan održati zbog toga šta Grad Vrbovsko ima organiziran predškolski odgoj! A mala škola se u praksi organizira tamo gdje vrtića nema! Zato ne širite dezinformacije po Vrbovskom i okolici!!!

 5. Pa te su vrbovščani poznati po tome da im nije nista dobro, nista im ne pase…nista ne valja i onda kad se nesto napravi onda opet nije dobro zato tko god dosao na vlast nikad nece uspjet nista jer ce ga kretenski vrbovščanski mentalite pokopat, zalosno ali istinito…

 6. Žalosno je šta svaki svašta obečava dok ne dođe na vlast a onda postane marineta kao i njegov prethodnik i sretan da ga nitko ništa ne pita.

 7. A daa?!Dajte si Lero molim vas pogledajte kada su Maja i Stela komentirale temu vrtića,15-tog. i 18-tog.,a sastanak je bio 21!!!A što se tiče komentiranja Vrbovščana ne slažem se da im nikad ništa nije dobro,nego naprotiv šute dok im ne dojde voda do uhi,pa kada dojde i kada nešto kažu onda su glupi i neuki!!!Pedagogica O.Š.Vrbovsko za informacije o predškolskom šalje k teti Dijani u vrtić,pa recite mi onda gdje je taj organizirani predškolski odgoj???A ako čemo iskreno i grad Ogulin ima vrtić u kojem trenutno organiziraju malu školu za 4 grupe!!!???,Ta vaša PRAKSA mi više liči na onu starinsku izreku-tuci vola koji vuče-ili još bolje izmuzi lovu gdje god možeš pa makar i od sirotinje!!!!!!!A čini mi se da su možda čak i ovi naši komentari doprinjeli tome da se razmisli o još nekoj mogućoj soluciji osim upisivanja djece u vrtić pa makar to bio i poludnevni boravak za kojeg znamo što znači hvala lijepa!!

 8. “Dajte si Lero molim vas pogledajte kada su Maja i Stela komentirale temu vrtića,15-tog. i 18-tog.,a sastanak je bio 21!!!” – STELA
  Kao prvo ne komentiraju se stvari u koje nisi upućen.
  “A što se tiče komentiranja Vrbovščana ne slažem se da im nikad ništa nije dobro,nego naprotiv šute dok im ne dojde voda do uhi,pa kada dojde i kada nešto kažu onda su glupi i neuki!!!” -STELA
  Vidim zašto se za te ljude kažu da su neuki i glupi.
  Treba li dalje nastaviti?
  Može :-))
  Kakve veze ima pedagogica sa organiziranjem predškolskog odgoja? i na kraju koja je ta tvoja solucija?
  Zatvoriti dječji vrtić i poslati djecu na odgoj kod tete Stele??? Svaka čast!!

  • Eto to je odgovor Mr.sc.,jer ako koristiš sleng,jer si iz Vrbovskog,a koristimo ga većina jer ga volimo,glup si i neuk!Dižemo svoj glas jer nemamo s čim plaćati vrtič pa bio to i poludnevni jer ne rade svi u državnim firmama pa da se mogu busati o prsa!Naravno da ne želimo da se vrtić zatvori ni u kom slučaju,samo hoćemo svojoj djeci priuštiti ono što su i druga djeca imala,a o informiranosti u Vrbovskom ne želim uopće komentirati jer bismo zaglibili još dublje u raspravu.Pošto vidim da se o nekim stvarima ne isplati davati svoje mišljenje jer uvijek ima netko “puno pametniji” sa fakultetom koji sve zna,mislim da ću odustati(znate li onu-pametniji popušta),a što se tiče -solucije- za rješenje ovog našeg problema vrtića,kao što sam već napisala,pronađena je jer će djeca ipak ići u malu školu!!!!Da,da, gosp.Dijana je imala spisak djece na tom sastanku koja trebaju iduće god. krenuti u školu,a recite mi molim vas zašto ako nema veze sa predškolskim odgojem,a i niste bili ljubazni pa objasnili gdje to grad ima organizirani predškolski odgoj?Možda smo stvarno tako neuki i glupi pa nam je ipak najbolje šutjeti!!!!!!!

 9. Lijepi pozdrav iz Rijeke. Ja sam majka dvoje male djece i nekada davno sam išla u Vaš dječji vrtić Bambi i malu školu među prvim polaznicima. Cijena kod nas dječjeg vrtića za cjelodnevni je 800kuna, a kako radim u Kauflandu na blagajni za moju djecu mi ode više od pola plaće. Tako da se ne bi složila da je 500kuna u Vrbovskom visoka cijena, jer to je ulaganje u budućnost djece i najbolja osnova za daljnje školovanje. Zato sam se mnogih stvari odrekla u životu jer su meni ipak moja djeca broj 1.

%d blogeri kao ovaj: