politika

Goranska HVIDR-a aktivna u potpori Tihomiru Purdi

Dosadašnji predsjednik Glavić

Dosadašnji predsjednik Glavić
Željko Glavić

VRBOVSKO – Predsjednik HVIDR-e Gorski kotar, Željko Glavić kao aktivni sudionik i član organizacijskog odbora skupova podrške branitelju Tihomiru Purdi održao je tiskovnu konferenciju na kojoj se osvrnuo na glavne motive i zahtjeve skupova koji su ponovno ujedinili hrvatske branitelje.

Skupovi potpore a ne prosvjedi

– Slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde bio je u stvari samo okidač za nešto puno veće a to je velika diskriminacija hrvatskih branitelja i domovinskog rata, kazao je Glavić ističući da se ne radi o prosvjedima nego skupovima potpore Purdi ali i poziva hrvatskoj Vladi da zaustavi progon hrvatskih branitelja.

Nebriga o braniteljima – prevelika cijena ulaska u EU

Mi smo se izborili za ovu državu, za nju su neki položili živote a neki smo u nju ugradili dijelove svoga tijela međutim i  nažalost Vlada kojoj smo je povjerili vodi je u krivom smjeru, istaknuo je Glavić. Dodaje da mu je kao predsjedniku goranske HVIDR-e i branitelju žao da hrvatska vlada i predsjednik države ne vode adekvatnu brigu o hrvatskim braniteljima, što je smatra Glavić ipak prevelika cijena koja se plaća za ulazak u Europsku uniju. Ono što posebno hrvatske branitelje mući je to što se više ne postavlja pitanje da li je netko počinio zločin ili ne nego Hrvatska mora dati određeni broj ljudi koji Europa traži, ističe Glavić koji zbog toga hrvatsku vladu naziva putujućim cirkusom jer, kaže Hrvatska pleše kako Europa svira.

Purda u Srbiju – branitelji u Zagreb!

Mi jesmo za Europu ali ne na ovakav način, kaže Glavić, i ono što tražimo od najodgovornij ljudih u državi je zakon koji će zaštiti hrvatske branitelje od progona. Prosvjedi će se i dalje događati po gradovima sve dok se ne vidi što će biti sa našim braniteljem Purdom. Vremena je dovoljno da naša Vlada nađe zakonsku osnovu da nas zaštiti. Ne dogodi li se to i bude li Purda izručen u Republiku Srbiju svi prosvjedi će se usmjeriti prema Zagrebu, ističe Glavić te nastavlja da će se na tom velikom skupu iznjeti devet zahtjeva.

Jedan od zahtjeva – ukidanje svih abolicija

Uz onaj glavni a to je da želimo kvalitetan zakon koji će zaštiti hrvatske branitelje i domovinski rat jedna od zahtjeva koji je jednako važno je da se ukine sve i jedna abolicija u Hrvatskoj, izdvojio je Glavić naglašavajući da je prva zadaća organizacijskog odbora skupova potpore spojiti sjever i jug, Dalmaciju i Slavoniju, spojiti glave skupa i demokratskim putem izboriti se za svoje zahtjeve jer, kaže Glavić imamo puno pravo sudjelovati u kreiranju budućnosti ove države naročito ako nam je ona nesigurna.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar i HVIDR-a Gorski kotar

%d blogeri kao ovaj: