Ponuda za zakup furnirskog pogona


Drvna industrija Vrbovsko - u stečaju

VRBOVSKO – Na posljednoj skupštini vjerovnika stečajnog dužnika Drvne industrije Vrbovskog, održanoj krajem siječnja, donesena je odluka da se najavljena parcelacija tvorničkog kompleksa ipak ne provede.

Parcelacija iziskuje velika sredstva

Naime, kako nas je izvjestila stečajna upraviteljica DIV-a Marija Ružić do odustajanja od parcelacije je došlo nakon što se utvrdilo da taj proces iziskuje velika sredstva jer podrazumjeva izradu niza elaborata kao i mogućeg rušenja objekata. Stoga je, ističe Ružić, odlučeno da se za sada stane s planom parcelacije sve dok se ne pojavi ozbiljan kupac bilo za dio ili za cijelu nekretninu.

Prihvaćeno ustanovljenje prava služnosti

Uz odustajanje od parcelacije, skupština vjerovnika prihvatila je prijedlog Grada Vrbovskog za ustanovljenje prava služnosti za izgradnju gradskog kanalizacijskog sustava, kao i ustanovljenje služnosti pristupnog puta do uređaja za biološko pročišćavanje otpadnih voda.

Ponuda Toma texa iz Čakovca nije razmatrana

Ovaj put vjerovnici nisu raspravljali o novoj cijeni tvornice čija je prodaja stalno otvorena te se primaju ponude kupaca. Takva jedna pristigla ponuda i to tvrtke Toma tex d.o.o. iz Čakovca, na skupštini nije razmatrana jer je, kaže Ružić, zaključeno da ne zadovoljava osnovne uvjete.

Uskoro rasprava o zakupu furnirskog pogona

No uz tu pristigla je i još jedna ponuda i to za zakup furnirskog pogona o kojoj će, najavljuje Ružić, uskoro raspravljati ali Odbor vjerovnika.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi TatarKategorije:gospodarstvo

%d blogeri kao ovaj: