politika

DAN GRADA VRBOVSKOG: „Vratiti ćemo osmjehe na lica sugrađana“

Svečana sjednica

Svečana sjednica
Svečana sjednica

VRBOVSKO – Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Vrbovsko je jučer proslavilo svoj Dan Grada. Svečanosti kojoj su predhodili polaganje vijenaca na spomenik poginulima u Domovinskom ratu te misa u župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka, nazočili su brojni gosti među kojima su posebno istaknuti izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Siniša Tatalović, saborski zastupnik Anton Mance, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Herman Sušnik i Marinko Dumanić predsjednik županijske skupštine PGŽ-e, koje je na samom početku pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Dražen Mufić.

„Vratiti osmjehe na lica sugrađana“

Uslijedio je govor gradonačelnika Vrbovskog Željka Mirkovića koji se osvrnuo na gotove sve aspekte rada u prošloj godini od socijale, brige o starima, mladima i djeci, preko kulture, školstva, komunalne infrastrukture, poljoprivrede, vatrogastva do Poslovne zone, skijališta, pilane i DIV-a. U svom detaljnom izvještaju istaknuo je Mirković, sve o gotovosti dokumentacija na kapitalnim projektima Grada, problemima oko pronalaska investitora za DIV i skijalište te naglasio veliku potrebu za dodatnim financiranjima iz drugih izvora i nastavak pomoći resornih ministarstava bez kojih neće moći realizirati planirane programe. Spomenuo je i nedavno pokrenutu gradsku inicijativu oko bržeg rješavanja stečaja DIV-a kojom nakon kupnje pilane nastavljaju svoju misiju pokretanja gospodarstva kako bi, kaže Mirković, grad izvukli iz duboke krize u kojoj se našao ne našom krivicom. Uvjeren sam da ćemo zajedništvom i uz pomoć županijskih i državnih institucija stvoriti uvjete za bolji život, vratiti osmjehe na lica sugrađana i da će Vrbovsko biti željeno mjesto za rad, život i ostanak mladih i obrazovanih ljudi, kazao je Mirković uputivši zahvalu svim institucijama koje su ih  do sada pratile i podržavale u realizaciji projekata i programa.

Barem usmena podrška za izgradnju skijališta

Nadu u bolje sutra za Vrbovsko, oporavak gospodarstva, završetak započetih projekta i otvaranje novih radnih mjesta izrazili su i drugi govornici poput Sušnika koji je pohvalio gradske napore oko pokretanja drvne industrije za koju će i dalje imati punu podršku njegova ministarstva te Mancea koji je i ovom prigodom zatražio od Županije barem usmenu podršku za izgradnju skijališta koje je od značaja za cijelu regiju te će svakako pomoći u dolasku investitora.

Gradska priznanja i nagrade

U sklopu i ove svečanosti uručena su gradska priznanja i nagrade i to KUD-u Frankopan Severin na Kupi, Udruženju obrtnika Grada Vrbovskog te Vojinu Božoviću predsjedniku MO Severin na Kupi i Milivoju Brozini ravnatelju Županijske uprave za ceste. Prigodni kulturno-umjetnički program održali su učenici Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, te područnih škola Lukovdol, Severin na Kupi i Moravice koji su za tu priliku uredili i oslikali pozornicu te u svojoj zadruzi Kamačnik izradili i darove za goste.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

U kuglačkom natjecanju održanom na otvaranju obnovljene kuglane u Vrbovskom pobjedu je, nad kuglačkom reprezentacijom Regije Zapad, odnjela mlada Reprezentacija Hrvatske sa rezultatom 6:2. Učinak pobjedničke ekipe bio je Filip Sedlar (560) Marin Oršić (497), Karlo Mílinković (529), Josip Kramer (569), Luka Popovió (593) i Matija Mance (539).

Za Regiju Zapad bodove su osvojili Dino Senfner (570) i Miran Oblina (530)
dok je učinak ostalih bio Roko Klobučar (508), Luka Damjanić (546), Bojan Starčević (528) i Matija Cindrić (532)

Podatke prikupio i ustupio: Albin Ivanković – Abo

FOTO: Nensi Tatar

*****

%d blogeri kao ovaj: