gospodarstvo

PRIJELOMNA VIJEST – Voda u Moravicama opet ispravna za piće


Detalj iz Moravica
Detalj iz Moravica

MORAVICE – Radijska obavijest o neispravnosti vode uzbunila je mnoge mještane Moravica koje je prije svega zanimalo što je razlog tome i do kada će zabrana korištenja vode za piće trajati.

Razloga za zabrinutost nema

Zbog velike neizvjesnosti među Moravičanima koji su se obratili i nama odgovore smo odmah potražili u Komunalcu gdje nam je Branko Štajminger kazao da zabrinutosti nema.

Naime, objašnjava Štajminger moravički kraj se opskrbljuje vodom iz dva izvorišta i to manjim dijelom iz Ribnjaka u Gladima te iz izvorišta u Brod Moravica od kuda je tijekom subote bio znatno smanjen dotok vode. Usljed toga došlo je do hiperkloracije vode, koja tvrdi Štajmniger, nije bila opasna za zdravlje ljudi, međutim sanitarna je inspekcija zbog preventivne mjere ipak dala obavijest da se voda za piće u Moravicama ne smije konzumirati bez predhodnog prokuhavanja.

Analiza u 15 sati potvrdila ispravnost vode

Od subote se, dodaje, cijelo vrijeme analizira voda na području Moravica uz nadzor sanitarne inspekcije te da je zadnja analiza napravljena danas u 15 sati koda je utvrđeno da voda više nije neispravna. I za vrijeme hiperkloracije, naglašava Štajminger, voda nije bila opasna za zdravlje mještana te da će Komunalac poduzeti mjere zaštite postavljanjem ventila da ubuduće u slučaju ponovnog smanjenja dotoka iz izvorišta u Brod Moravicama ne dođe do sličnih situacija.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: