Zgrada Komunalca

Zgrada Komunalca

 

 

VRBOVSKO – Već tjednima vrbovščanske ulice i naselja zatrpana su ne samo snijegom nego i smećem.  Pritužbe revoltiranih građana kojima se smeće ne odvozi već gotovo četiri tjedna stigle su i do nas. Smeće se, kažu, nagomilava a od Komunalca koji obavlja i redovno naplaćuje tu uslugu niti traga.

 

Bezuspješno do odgovornih

 

Ne vjerujući da je razlog zatrpanost snijegom jer, kažu, ipak smo u Gorskom kotaru te zimi to do sada i nije bio tako česti problem neki su i sami pokušali doći do odgovornih u gradskom komunalnu društvu kako bi saznali o čemu se radi međutim, kažu nam, bezuspješno. Tamo je, ističu, nemoguće doći do ikakve informacije te su se obratili nama kako bi dobili odgovore do kada će biti to neizdrživo stanje sa smećem te da li će im se pak  naplatiti ta usluga koja nije bila obavljena.

 

Kriv je kvar na vozilu!

Kriv je kvar na vozilu!

 

Kriv snijeg i kvar

Stoga smo odmah kontaktirali Komunalac gdje nam je Zlatko Reljić kazao da su imali problema sa odvozom smeća i to na cijelom području Grada Vrbovskog zbog kvara na komunalnom vozilu ali i zbog snijega. No, kaže Reljić, sada se stanje stabiliziralo i jučer je situacija sa smećem riješena u Gomirju, danas u Moravicama sutra će doći na red Vrbovsko a prekosutra i severinski kraj.

Računi ipak stižu

Na naše pitanje da li će građanima s obzirom da im cijeli mjesec nije odvoženo smeće na Komunalčevim uplatnicima stići račun umanjen za iznos te usluge, Reljić kaže da se to neće dogoditi. Toga nema nigdje pa tako je to nemoguće očekivati da će se provesti i kod nas, kaže Reljić, pojašnjavajući da se radi o usluzi koja je obveza svakog domaćinstva i bez obzira na neučinjen posao ona će biti i na uplatnicama kao što je slučaj sa kućama u kojima nitko ne živi a vlasniku se naplaćaje odvoz smeća.

 

 

Bolje ikakav nego nikakav  - bilo je i ovakvih odvoza

Bolje ikakav nego nikakav - bilo je i ovakvih odvoza

 

Ponovo izostale osnovne geste poslovne pristojnosti

Kao i u svim dosadašnjim situacijama sa Komunalcem bilo da se radi o redukcijama vode ili sada u slučaju smeća izostala je najava o mogućim problemima u radu kao i ona najmanje koštajuća gesta –  isprika građanima i zahvala za strpljivost.

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Gorske novosti, arhiva

 

 

Oglasi