gospodarstvo

PREPUŠTENI NEBRIZI KOMUNALCA ALI I IGNORIRANJU SVOJIH GRADSKIH I ŽUPANIJSKIH VIJEĆNIKA: Moravičanima koji su danima bez vode nitko ne odgovara zašto i do kada tako!

Moravice

Moravice
Moravice

MORAVICE/HAJDINE – Nakon što smo jučer pisali o problemima odvoza smeća na cijelom području Grada Vrbovskog brojni čitatelji kroz svoje komentare, mailove i pozive ukazali su i na neizdržive probleme u vodoopskrbi naročito na području Moravica. U nizu reakcija primili smo pismo čitatelja u kojem je zorno prikazan očaj mještana Moravica koje su na milost i nemilost bahatosti Komunalca ostavili svi  od predstavnika mjesnog odbora, gradske vlasti a što je najžalosnije i gradski i županijski vijećnici koji se svake četiri godine bore nogama i rukama da dobiju glas svojih sugrađana.

Problem od prije deset dana

Iz Moravica sam i imam 22 godine. Kontaktiram Vas ovim putem jer sam primjetio da ste urednica Gorskih novosti čiji sam redoviti posjetilac i iznimno cijenim što na našem malom području imamo osobu koja preuzima odgovornost za dobre i loše vijesti našeg malog, ali svima nam srcu dragog kraja. Pročitavši članak o tome kako građani Vrbovskog plaćaju komunalnu naknadu, a smeće stoji u dvorištima zbog kvara kamiona želio sam Vas kontaktirati zbog problema koji moji mještani i ja imamo već 10 dana.

Po vodu na izvor

Naime, pred 10 dana nekoliko ulica je ostalo bez vode, koje nema u istom tom periodu. Očajni mještani zvali su i HEP Skrad i Komunalac Vrbovsko, a nitko ne daje određene odgovore. Moja majka je zvala direktora u Delnice koji je čak rekao da nije upoznat s problemom. Zamislite kako je kada nemate gdje oprati odjeću, sebe, kada imate problema s kuhanjem i kada nekoliko puta dnevno po ovim vremenskim uvjetima morate ići na obližnji izvor da bi donesli nekoliko litara vode za te sve potrebe.

Kao u Srednjem vijeku

Kao u Srednjem vijeku, pola dana gubimo da bi se cijela obitelj mogla oprati u lavorima i raznim posudama.  Problem je u tome što se to događa svake godine tijekom ljeta i zime. Nikada nam nijedna osoba nije ponudila odgovor zašto je to tako, osim da pucaju cijevi. Svi znamo da su cijevi stare, ali zaista mislim da se taj dugogodišnji problem trebao odavno riješiti. Strpljivi mještani nisu ništa poduzimali po tom pitanju, a oni koji su i pokušali ispali su smiješni.

Nitko nas ne doživljava!

Upravo zbog toga  kontaktiram Vas kao mlada osoba i molim Vas da o ovom problemu pišete na Vašim web stranicama kako bismo svi zajedno barem pokušali nešto napraviti kada nas nitko ne doživljava.  Uz veliku zahvalnost srdačno Vas pozdravljam!

No problem vodoopskrbe uz Moravičane muči i mještane Hajdina. O tome nas je informirao lokalni ugostitelj koji kaže da vode nema već pet dana. Kao i sve i stanovnike Hajdina, kaže nam ugostitelj, ljuti činjenica da djelatnici Komunalca danima otkrivaju kvar vozeći se u auto i misleći da će iz njega uočiti gdje je pukla cijev a za to vrijeme ljudi su bez pitke vode, nemaju grijanja i ne mogu se tuširati.

AUTOR: Nensi Tatar
FOTO: Gorske novosti, ilustracija

%d blogeri kao ovaj: