vrbovsko-2005.jpg

 

VRBOVSKO – Vrbovščanski ogranak PGS-a izabrao je novo vodstvo. Čelništvo te stranke od dosadašnjeg predsjednika Petra Kusturina tako je preuzeo višegodišnji aktivni član PGS –a Vrbovsko Ilija Vignjević koji je u prošlom mandate obnašao fuknciju gradskog vijećnika.

 

 

Osvojili smo vlast u Vrbovskom – ali je nemamo!

 

 

Uz Vignjevića za dopredsjednike ogranka izabrani su Davorin Rački i Vojislav Jakšić dok je na mjestu tajnice i dalje Ljiljana Vignjević. Kao novi predsjednik Vignjević je na tiskovnoj konferenciji sazvanoj nakon izborne skupštine kazao je da iako je PGS sa SDP-om i HNS osvojio vlast u Vrbovskom oni tu vlast u Gradu nemaju.

 

 

Vlast i glavnu riječ vodi Nezavisna lista Dražena Mufića

 

 

Nezadovoljni smo time da vlast i glavnu riječ vodi Nezavisna lista Dražena Mufića zbog čega ćemo ubuduće morati puno raditi da na idućim lokalnim izborima to promjenimo, kazao je Vignjević koji kao prioritete ističe gospodarstvo, zapošljavanje mladih i omasovljavanje stranke.

 

 

Trebaju nam mladi i poljoprivrednici

 

 

Uz osnaživanje vrbovščanskog PGS-a povećanjem broja članova Vignjevićev dopredsjednik Jakšić smatra važnim pridobiti mlade i lokalne poljoprivrednike kojima, kaže, treba pomoći u radu njihovih udruga odnosno incijativom osnivanja poljoprivrednih zadruga u cilju pomoći razvoja ovčarstva, otkupa mlijeka i rješavanja svih problema koji danas muče vrbovščanska poljoprivredna gospodarstva.

 

 

 Novom vodstvu puna podrška stranke

 

 

Riječki PGS-ovac, politički tajnik Nikola Ivaniš koji je sudjelovao u radu izborne skupštine ogranka PGS-a Vrbovsko novom vodstvu dao je punu podršku središnjice stranke u realizaciji planiranih aktivnosti i nastojanjima da na idućim lokalnim izborima  ostvari takav rezultat da se možemo reći da je PGS snažna stranka koja moderira politički život Gorskog kotara. Ivaniš se osvrnuo i na odnose državnih vlasti prema Gorskom kotaru ističući da PGS nije bio zadovoljna s odnosima desnih odnosno HDZ-ovih vlada ali niti sa aktualnom vlašču koja do sada nije ništa učinila za taj kraj.

 

 

Gorski kotar – mala regija sa svojim specifičnostima

 

 

Gorski kotar je mala regija koji ima svoje specifičnosti koje treba afirmirati međutim ova vlada ne samo da ne pokušava riješiti probleme i pitanja koji muče ovaj kraj nego ih niti ne otvara, kazao je Ivaniš ističući da PGS u predstojećim lokalnim izborima želi realno okupljanje političke opcije lijevog centra koji je primjeren Gorskom kotaru i koja će rješavati te probleme.

 

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar