Referendum

 

GORSKI KOTAR – Demokracija, sama po sebi, u realnom svijetu, nije ništa manje tlapnja nego ….; fatamorgana. I ono malo vjerodostojnosti uzimaju joj upravo oni koji se u nju zaklinju. Evo primjera; mislite li da ima ikog u Hrvatskom Saboru tko nije bezuvjetno spreman poštovati volju naroda ukoliko ta volja korespondira s voljom njegove „samoupravne interesne (naglasak treba staviti na; interesne) zajednice“ odnosno stranke? Ne, zasigurno nema. Naravno, stvar se stubokom mijenja ukoliko se nasluti ili utemeljeno predmnijeva kako bi narod u svojoj „gluposti i primitivnosti“ mogao donijeti „neznanstvenu“ odluku a sva je zgoda kako će se upravo to dogoditi na predstojećem referendumu.

Kao i svim drugim „alatima demokracije“ i referendumom se može proizvoljno manipulirati. Pa tako….ukoliko želite otežati promjene imat ćete u postavkama  uvjet prolaznosti vezan na nadpolovičnu veličinu ukupno registriranih glasača(Tuđmanove postavke) a ukoliko imate povjerenje da su vaši istomišljenici dovoljno brojni tada se koristi postavka prolaznosti referenduma o nadpolovičnoj većini na referendum izašlih birača(Sanaderove postavke).  I u jednom i u drugom slučaju koristit ćete nekog Šeksa da vam to ozakoni i stvori privid pravičnosti.

Valja se prisjetiti kako je i tragični(po svojim posljedicama) referendum kojim je nestala Država Hrvatska bio proveden pod istim uvjetima kao što će biti proveden ovaj sljedeći………i sve je bilo u najboljem  redu. Ali…….!!!!!!

Odvratno mi je slušati, ovih dana, iste te aktere koji bi za predstojeće odlučivanje resetirali postavke na one „tuđmanovske“ a koje bi nesumnjivo dovele do neuspjeha očajnički pokušaj očuvanja zdrave, prirodne, Božje normalnosti pred nastupajućim zlom Sodome i Gomore.

Naravno….svemu tome valja pridodati i staru hrvatsku navadu registriranja nepostojećih birača kao i sklonost netočnom i proizvoljnom brojenju glasova.

Toliko orkestrirane ljigavosti i arogancije do sada još nije zabilježeno u kratkoj i nesretnoj povijesti „lijepe naše“.

Upravo mi je intelektualno bolno slušati raznorodne ljigavce kako se zaklinju u demokraciju a istovremeno traže cenzuru na izbor mogućih, budućih referendumskih pitanja pritom se slažući kako je upravo referendum najvjerodostojniji oblik te iste demokracije kojoj nabacuju ular.

(za one blesavije valja pojasniti posljedice te cenzure a ona će se očitovati u paradoksu da će narodna slobodna volja moći biti slobodno izražena na kontrolirani način)

Ti jahaći apokalipse, kojima valja pridodati i petog jahaća koji jaše konja u „duginim bojama“ i u jednoj kanđi drži, na hrvatski preveden, „Lisabonski Ugovor“ a u drugoj „Povelju o ljudskim pravima“ a u trećoj sliku Obmane(pardon….Obame), neštedimice prosipaju putem tzv. slobodnih medija prašinu hipokrizije u oči puka hrvatskoga(uključivo i nacionalne manjine).

A sve u nakani ne bi li nešto što narod u svojoj  zdravoj moći prosudbe ispravno prosuđuje pogubnim  i suicidalnim razvratom i perverzijom prikazali u lažnom svjetlu tzv. ljudskih prava.

U mojoj desničarskoj, nacionalističkoj i da ne zaboravim…..zaostaloj i natražnjačkoj perspektivi……ljudska prava…..osim onog temeljnog a to je pravo na život od začeća pa do od nikog potaknute smrti, proizlaze isključivo iz ispunjenih obveza i mogu biti podpora isključivo životu a ne smrti.

Notorna je činjenica da plus i minus daju …život a plus i plus ne daju ništa a da ne govorim kako minus i minus mogu rezultirati ovrhom.

Istina je kako je u pettisućgodišnjoj koliko toliko poznatoj povijesti bilo razdoblja kad je bolesna seksualnost priskrbljivala sebi egidu zdravog ili barem podnošljivog ali….redovito je to bilo u sumraku tih civilizacija kad bi bolesna dekadencija manjine zamračivala svjetlo moralnosti koje je imanentno svakom iole zdravom pojedincu jer čovjek po prirodi stvari i bez pouke znade razlučiti dobro od zla a što mi teisti pripisujemo Božjoj kreaciji a ateisti razvoju svojih predaka-majmuna.

Idiotski su pokušaji da se poremećena spolnost opravdava pandanima u svijetu životinja jer zašto stati na tome. U svijetu životinja ni incest pa ni kanibalizam nisu nezabilježeni. Pa….dobar tek ….ljudi!!! A to bi makar i na kratko ublažilo od tzv. zapada izazvanu glad u trideset i trećim zemljama i smanjilo priljev izbjeglica u Europu. Samo je pitanje vremena kad će se neki „znanstvenik“ domisliti tako elegantnog rješenja.

Ne sumnjam u pozitivan ishod referenduma ali također ne sumnjam kako će zlikavci naći načina zaobići volju naroda i bolesno podvesti pod zdravo.

Uostalom, zlikavci iza sebe imaju američko oružje jer sjetimo se kako je jedan od prioriteta američke vanjske politike upravo „pederizacija globusa“  uz već uobičajenu „borbu protiv terorista“ a koja izaziva podsmjeh kod imalo prosvijećenih .

No, nema razloga zdvojnosti.

„Svaka sila za vremena.“

Da…..brak je  institut ozakonjene ljubavi između isključivo žene i muškarca i to ne zabave radi nego stvaranja novog  života.

Mladen Šepić Barba

Mladen Šepić Barba

Mladen Šepić-Barba

A-HSP- Vrbovsko

Imate li i Vi misli koje želite podjeliti sa čitateljima Gorskih novosti pošaljite mail sa tekstom na gorskenovosti@ovi.com sa naznakom za Gorska pisma (čitatelja) i ostavite svoje podatke i fotografiju.