reklama

NOVI RAVNATELJ MORAVIČKE SREDNJE ŠKOLE NAKON PREDSTAVLJANJA ZANIMANJA BUDUĆNOSTI PORUČIO BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA: Upišite ŽTŠ i ovladajte Novim tehnologijama pa Burzu rada nećete ni vidjeti!


 

 Borivoj Dokmanović, ravnatelj srednje Željezničke tehničke škole Moravice
Borivoj Dokmanović, ravnatelj srednje Željezničke tehničke škole Moravice

 

 

MORAVICE – Nakon izbora školskih radnih tijela i resorni ministar potvrdio je imenovanje Borivoja Dokmanovića za ravnatelja srednje Željezničke tehničke škole Moravice. Novi ravnatelj ŽTŠ-e Dokmanović tu funkciju preuzeti će  1. ožujka po isteku mandata  dosadašnje ravnateljice Milice Matić.

 

 

Privlačenje učenika za upis

 

 

Kao što je i najavio u svom prvom javnom obraćanju  Dokmanovićevi prvi potezi kao ravnatelja ŽTŠ Moravice uz postepeno uvođenje e-nastave  i unapređivanje programa biti će i jedan od važnijih zadataka privlačenje učenika za upis u njihovu školu između ostalog i promidžbom Novih tehnologija.

 

 

Osmaši upoznati s zanimanjima budućnosti

 

 

Upravo te Nove tehnologije prezentirane su nedavno pod njegovim vodstvom zajedno sa učenicima i školskim stručnjacima predstavljajući ih i kao zanimanja budućnosti. Sa zanimanjima budućnosti koje nudi ta goranska srednja škola tako su upoznati osmaši Vrbovskog, Ravne Gore, Skrada, Delnica i Ogulina za što su, ističe Dokmanović, pokazali veliki interes, naglašavajući da im je sigurno motiv pri tome bio i činjenica da svi oni koji su završili neka od prezentiranih zanimanja Burzu rada nisu vidjeli ili su se bez  problema upisali na željeni fakultet.

 

Kabinet Novih tehnologija

 

Mladi ŽTŠ-ovi inovatori  osnovcima  pokazali  kreativan rad

 

 

Mladi ŽTŠ-ovi inovatori  osnovcima su pokazali, pojašnjava Dokmanović,  kreativan rad na CNC strojevima te mogućnost uporabe pametnog telefona u različite svrhe kao što je upravljanje elektromotornog pogona na proizvoljnu daljinu , upotreba Programiranog Logičkog Kontrolera (PLC) u proizvodne svrhe te uporaba ARDUINA i RASPBERRY-PI malih računala u edukacijske svrhe.

 

 

Uskoro planiraju konstruirati 3D printer

 

 

Isto tako uz pomoć profesora najavili su da uskoro planiraju konstruirati 3D printer te pametnu ploču za sve učionice čime će, kaže Dokmanović, poučavanje Novih tehnologija u ŽTŠ-i biti znatno olakšano. Budući da su uz učenike na tim prezentacijama  veliki interes pokazali  i njihovi roditelji, Dokmanović najavljuje da stoga planira Nove tehnologije uvrstiti i u obrazovanje odraslih sa prekvalifikacijom s kojima bi mogli početi već u rujnu  ove godine.

 

 

 

Veliko zanimanje na tim prezentacijama  pokazali su  i roditelji  

 

 

 

Osim učenika, ističe Dokmanović, veliko zanimanje na tim prezentacijama  pokazali su  i roditelji  te će, najavljuje, Nove tehnologije svakako uvrstiti i u obrazovanje odraslih sa prekvalifikacijom s kojima bi mogli početi već u rujnu.

 

 

 

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: ŽTŠ Moravice

 

Logo pins_EU2

1 comment on “NOVI RAVNATELJ MORAVIČKE SREDNJE ŠKOLE NAKON PREDSTAVLJANJA ZANIMANJA BUDUĆNOSTI PORUČIO BUDUĆIM SREDNJOŠKOLCIMA: Upišite ŽTŠ i ovladajte Novim tehnologijama pa Burzu rada nećete ni vidjeti!

  1. jocker

    neš vidit burzu jedino ako pocnes crncit na pilani

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: