gospodarstvo

SAMO PRIVREMENO: U Blaževcima i Sodevcima uklonjena žilet-žica – nakon poplava moguća zamjena panel ogradama


 

12341120_1015002551900174_6378034005582067948_n

 
VRBOVSKO – Zbog oštećenja u nedavnim poplavama Slovenska vojska uklonila je žilet-žicu u Blaževcima i Sodevcima. Žica je uklonjena zbog straha da bi je Kupa povukla u svoje korito no to je samo privremena mjera. Slovenski mediji prenose da će žica na Kupi ostati ali će dijelom biti zamjenjena metalnom panel-ogradom s mogućnošću prijelaza na mjestima važnim za funkcioniranje lokalne samouprave i turizma. Nakon što je Slovenska vojska zbog izbjegličke krize prije mjesec dana postavila žičanu ogradu u Poljanskoj dolini na Kupi u blizini graničnog prijelaza Blaževci-Sodevci pokazale su se prve velike negativnosti takve odluke. Već prvih dana na takozvanoj žilet-žici stradala je divljač koja je prelazila rijeku Kupu a to je posebno ogorčilo lokalno stanovništvo i vrbovščansko Lovačko društvo Jelenski jarak koje je i javno protestiralo.

 

 

AUTOR: Gorske novosti
FOTO: Gorske novosti, arhiva

3 comments on “SAMO PRIVREMENO: U Blaževcima i Sodevcima uklonjena žilet-žica – nakon poplava moguća zamjena panel ogradama

 1. Meni je to sumnjivo.Vojni analitičari tvrde da je to najveća koncetracija slovenske vojne sile u zadnjih 23 godine. Navodno je izostalo samo jedno amfibijsko vozilo koje je ostalo bez benzina.Da nebi oni nas napali?Trebalo bi poslat nekog da ih prestraši!

  • bau! bau!

   da sam ja general odbrane ja bi poslala muflona s mikrafonom pa da vidiš bežanije do Jasenica za po sata bi se predali

   • Vau vau!

    Nisi general ali si zato anka partizanka!

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: