Petar Mamula 0

 

GORSKI KOTAR – Da je dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula osramotio Republiku Hrvatsku zabavljajući se na Festivalu trubača u Guči na kojem je bilo četničkih obilježja a na trošak građana županije zbog čega treba dati neopozivu ostavku, zahtjev je HDZ-ovih županijskih vijećnika Dinka Beakovića i Lovorka Gržca.

 

Za HDZ-ovce Festival u Guči četnički dernek

 

Za HDZ-ovce je taj Festival bio četnički dernek na koji je dožupan Mamula išao na trošak Primorsko-goranske županije, te su prozvali i župana Zlatka Komadinu pozvajući ga da detaljno obrazloži zbog čega se uopće plaćao taj službeni put kao i da da svoje mišljenje o tom Festivalu.

 

Još se nisu ni slegli dojmovi  s puta kada se pojavio prvi skandal

 

Sada već  rašamonska priča o izleta u Guču započela je sredinom kolovoza kada je novoosnovana Udruga Gomirje u srcu 1599 organizirala posjet Gradu Čačku i Općini Lučani – Guča  na koji su išli zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula, zamjenica gradonačelnika Vrbovskog Anđelka Mamula i predsjednica Mjesnog odbora Gomirje Đurđica Polovina. Još im se nisu niti slegli prvi dojmovi s puta na kojem su u dva dana obilazili kulturne znamenitosti Čačka, igrali nogomet i zabavili se uz trubače u Guči i uslijedio je prvi skandal. Na društvenim mreža lokalni desničari dijelili su privatnu snimku na kojoj se jedna od mlađih sudionica puta zabavalja noseći kapu sa četničkim obilježjem na glavi.

 

Skrenuta pozornost na izlet

 

To je skrenulo veću pozornost na izlet i njegove sudionike te je osvanula nova snimka i to sa lokalne televizije na kojoj dožupan daje izjavu koja je podigla pravu prašinu. “Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotra iz Primorsko-goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, u Republici Hrvatskoj”, sporna je izjava Mamule zbog koje je prozvan na Županijskoj skupštine na kojoj je sve demantirao.

 

 

Mamula kaže da izjavu nije dao –  pa se zbog izjave ispričavao

 

“Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao “ajmo reći Republika Hrvatska”, uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljanin”, rekao je Mamula. No kada mu se snimka i predočila Mamula je promjenio priču. U sklopu redovnog press kolegija Županije Mamula je odgovarajući na pitanje novinara o izjavi koju je dao kao član delegacije PGŽ u Čačku, iskoristio priliku da se javno ispriča. „Zbog činjenice da je izjava, onako kako je interpretirana od kolega iz HDZ-a, izazvala veliku buru u javnosti, iskoristit ću ovu priliku da se javno ispričam svim građanima kojima je možda izazvala negativne emocije,“ kazao je u isprici dožupan Mamula.

 

Traže neopozivu ostavku

 

No to nije umirilo HDZ-ovce pa su se odlučili na korak u kojem traže njegovu neopozivu ostavku na mjesto dožupana jer to za njih što je javno poručio nije bila isprika te traže da se cijeli taj slučaj mora rasvijetliti.

 

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Gorske novosti, ilustracija

Oglasi