gospodarstvo

U VRBOVSKOM : Niču divlja odlagališta smeća


VRBOVSKO – Visoke cijene odvoza otpada i uklanjanje velikih kontejnera sa javnih lokacija rezultat su sve češćih nastajanja novih divljih deponija u Vrbovsko. Sve je više prizora odbačenog otpada na raznim lokacijama od onih skrivenih u šumskom okrilju do vidljivih oku. Takvu jednu novu lokaciju otkrila je naša čitateljica Ivana Šimunec koja nam je poslala i fotografije. Odbačeni otpada je na otvorenoj lokaciji, u samom naselju uz cestu te na privatnom posjedu. Ni upozerenje natpisom “Zabranjeno odlaganje otpada” nije spriječilo počinitelja da svoje smeće smjesti upravo na to mjesto. Nazvavši to ljudskom glupošću, čitateljica Šimunec poslanim fotografijama upozorila na neodgovornost drugih uz kratki komentar – možda se nešto pokrene da ne gledamo to ruglo.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ivana Šimunec

2 comments on “U VRBOVSKOM : Niču divlja odlagališta smeća

  1. Pa jeli vam tu nasto cudno,meni nije jer sam to i znaoda ce to biti tako. To je samo pocetak bilo je kontejnera ajmo reci u svakom mjestu po nekoliko sve su ih odnjeli pa ljudi moraji nekud sa smecem,paliti se nesmije nego nema druge nego po dragama i sumama.Nisam zagovornik toga ali druge nema.Treba financirati sve uhljebe i neradnike u komunalcu. Lijepi pozdrav.

  2. Nebojsa Anic

    Veliki problem u lijepoj našoj je što se moramo prilagoditi “na brzaka” EU Zakonima i Pravilnicima te postići njihove standarde u zaštiti okoliša i sl. S druge strane živalj ove jadne države (a naročito ruralnih sredina kao Gorski kotar) nema niti približan standard da isfinancira sve to iz svojih džepova koji su svakim danom sve plići. Državu, javne službe i institucije ne zanima da li tamo neki stanovnik sela može sebi priuštiti redovito svaki dan kruh i osnovne životne namirnice, a kamo li da plaća sve ono što se oni sjete. Jednostavno nakon nekoliko neplaćenih računa oni predaju slučaj odvjetnicima koji kreću postupke prisilne naplate te tada dugovi poprimaju x karakter te se množe nekoliko puta.
    Samo čekam dan kada će napokon netko shvatiti da nam je jedini izlaz i spas u tome da pokrenemo privredu i proizvodnju, pošto svi oni mogu tražiti naplate svojih usluga kao npr. smetlari, komunalci … – isto tako svi učitelji, lječnici, policajci i ini državni službenici mogu tražiti velike plaće, povećanja, regrese i dr., ali ništa od toga neće biti ako ne pokrenemo privredu … 😉

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: