gospodarstvo

NA INTERNET STRANICI PRIGODA.HR: Dostupni veliki ljudski i infrastrukturni potencijali (i) goranskog područja


GORSKI KOTAR – Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, koja od prošlog mjeseca ima otvoren ured u Gorskom kotaru, trenutno priprema i provodi projekte u vrijednosti od 160 milijuna kuna na području cijele županije a broj javno-pravnih tijela s kojima surađuje sve je veći. O aktivnostima i novinama u Agenciji, izvjestio je ravnatelj Vedran Kružić, koji je tom prilikom istaknuo kako je od otvaranja ureda u Delnicama sve više projekata na području Gorskog kotara. Kružić je kazao da su prvi u Hrvatskoj napravili i investicijski katalog na kineskom jeziku te da je od ove godine na internet stranici www.prigoda.hr  dostupna interaktivna mapa PGŽ koja predstavlja poduzetničke i potporne institucije, centre izvrsnosti, centre kompetencije, najveće europske projekte te privatne investicijske projekte. Na jednom mjestu vide se veliki ljudski i infrastrukturni potencijali našeg područja, a  naša regija postaje centar za mnoge djelatnosti, istaknuo je Kružić naglasivši kako je PGŽ među 3 najuspješnije županije u Hrvatskoj po povlačenju EU sredstava u javnom sektoru a prema podacima Hrvatske gospodarske komore PGŽ je u zadnje 4 godine također među dvije najuspješnije u državi po privlačenju stranih direktnih investicija.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija

10 comments on “NA INTERNET STRANICI PRIGODA.HR: Dostupni veliki ljudski i infrastrukturni potencijali (i) goranskog područja

 1. Knez Trpimir

  Jedan od najvećih projekata kojima se hvale osnivači i članovi ove Agencije je izgradnja Marišćine…samo pogledajte službene stranice Regionalne razvojne agencije PGŽ-a.. Jel moram više išta reći?

 2. Gorski

  Mariscina je “svjetsko cudo” … Za vrijeme Hitlera Njemacka je imala moderniju tehologiju za zbrinjavanje otpada nego sto ju ima Mariscina danas.. Kada ce se ukinuti uhljebnicke agencije i omoguciti profesionalnim tvrtkama da odrade EU natjecaje kako treba??

 3. Drug Đuro

  Hoćeš reći Gorski ( Mufane ) da je tvoj Komunalac profesionalna tvrtka ?
  Je da , uhljeba i politrona koji nas deru ko mačke skupim uslugama da bi zaradili za silne plaće .

  • Druže Đuro, baš me zanima šta ćete reći na povećanje cijena na Marišćini, hoće vam opet bit kriv taj uhljebnički Komunalac ili ćete se i vi ustati pa zaustaviti tu u županiji koja nam svima diže cijenu??

 4. Gorski

  Knez nemoj protiv zupanije… Zupan je non stop, dozupan cuva ovce, Mariscina je promasaj stoljeca, a Komunalac nas “pljacka” sa uplatnicom od 89 do 120 kn mjesecno.. Ja mislim da bi trebali dolje dovesti konobara za direktora da on to kvalitetnije i jeftinije organizira.. Mozda bi iz obrtnicke komore osigurao donaciju, pa da smece bude jeftinije?!

 5. borivoje

  Gospodo Gorski i Knez…..htjeli ili ne htjeli plaćate najskuplji odvoz smeća u Hrvatskoj, najskuplju vodu…najviše uhljeba u gradskom nam ,,preduzeću” koji se i hvale kako su zbrinuti do mirovine…čak i časopis ,,Vijesti grada Vrbovskog” izašao da bi se veličali neki od promašaja gradskog nam poglavarstva…to si ni Ogulin, Karlovac, Rijeka, …ne mogu priuštiti..uuufffff koja smo bijeda…stoka sitnog zuba …što je rekao jednom jedan debeljko zvan dr.Šime.
  internet je dostupan svima i ovo se odavno može provjeriti…

  i da ..Gorski nije Mu-fan .. Gorski je jedan debeljko (on misli da nije) iskompleksiran…iako ima jednu od jačih privatnih tvrtki u našem gradu…surađuje sa gradom maksimalno…zato i hvali Mu-fana…a zna i zasvirat…kad bih rekao da vodi k………….i servis , svi bi znali o kome je riječ…ha, ha, znate ga dobro….

  pozdrav svima…

 6. Bas me zanima s kojim novcima Ce Cedar investirati danas je dao otkaz nama 24 istina je da nema vise sredstava za rad i place a volontirati niko dabe nece. Kredit nikad nece dobit jel je prezaduzen a da se ne proglasi stecaj ovako Ce sve slat doma i to je to. Sramota da se potice da ljudi ostaju zivit i radit u Vrbovskom a od toga nista

 7. Gorski

  O Borivoje prvo sam bio uhljeb iz Komunalca, pa onda gradski uhljeb, pa onda Mufan, sad sam iskompleksirani debeli knjigovođa i svirač koji surađuje sa Gradom.. Očito sam zanimljiva ličnost ali za tebe i znatiželjnike još uvijek nedokučiva zagonetka, koja će vam još dugo pisati istinu, koja će još dugo biti trn u oku svih onih kojima taj famozni Mufan ne paše.. A do tada istražujte dalje.. Pozdrav od “uhljeba” !!!!

  • Gorski@ Već kad se ti baviš istragama tko što komentira, tko sjedi na kavama i ne radi u Cedru, tko šeta pse…… Došao si i ti pod “istragu”! Samo mi se čini da tvoja proročanska pisanja se baš i nisu ispunila?! Vidim da se Cedar gradio na kreditima, a ne na uspješnom poslovanju. Nažalost ovo bi moglo imati dugoročne posljedice na začoslenike Cedra.

 8. borivoje

  nisam rekao za prvo,drugo i treće…rekao sam četvrto…i piši istinu, piši o iskorištavanim radnicima u Cedru, o mega projektu gradskih nam firmi koji žive od plaćica dobivenih cijeđenjem poštenog pučanstva … nagomilali se ko paraziti, vozni park da poludiš, a ti nemoj platiti jednu ratu vode, smeća il naknade…odmah prijete ovrhom …u ovakvim situacijama kao što je problem sa koronom samo će ti paraziti opstat…Inače tvoja ,,istina” je dosad bila pisana u korist tvoga prijatelja…Mu-fana…

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: