sport i školstvo

U DEVETOJ AKCIJI dm-a ZELENI KORAK: Čabarski osnovci dobili titulu najuspješnijih mladih ekologa u Hrvatskoj i osvojili novčanu nagradu


Na slici Katarina Leš voditeljica PŠ Plešce, Alma Antičević područna menadžerica dm-a i Silvana Šebalj-Mačkić ravnateljica OŠ Petar Zrinski Čabar

ČABAR – Prikupivši gotovo sedam tona starog papira učenici čabarske Područne škole Plešce spasili su 119 stabla. Za taj doprinos zaštiti okoliša čabarski osnovci su u devetoj akciji dm-a Zeleni korak dobili titulu najuspješnijih mladih ekologa u Hrvatskoj i novčanu nagradu u iznosu od 13.500 kuna.

Reciklirali najviše papira po učeniku

Od ukupne nagrade, 10 tisuća kuna dobili su jer su prikupili i reciklirali najviše papira po učeniku, čak 535 kilograma a preostalih 3.500 kuna osvojili su u kategoriji Novi Zeleni korak jer su prikupili najviše starog papira među školama koje nisu sudjelovale u ovoj ekološkoj akciji prethodnih godina.

Među deset nagrađenih i Ravnogorci

S područja Primorsko-goranske županije uz čabarske osnovce među deset najuspješnijih škola koje će dm nagraditi za doprinos zaštiti okoliša su i učenici Osnovne škole Branimira Markovića iz Ravne Gore. – Ovim ekološkim djelima mladi goranski ekolozi ukazali su na svrhu dm-ove akcije Zeleni korak i pokazali da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu.

Zahvala dm-a

U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Petar Zrinski Plešce i Osnovne škole Branimira Markovića Ravna Gora što su se pridružili dm-ovom Zelenom koraku i što su doprinijeli očuvanju okoliš, izjavila je prilikom uručenja nagrade Alma Antičević, područna menadžerica dm-a, ističući da je u devetom Zelenom koraku sudjelovalo više od 18.500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3.000 stabala.

U akciji Zeleni korak sudjelovalo je više od 200.000 osnovnoškolaca

Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir u akciji Zeleni korak sudjelovalo je više od 200.000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49.500 stabala. Uz dobitnike iz Primorsko-goranske županije u 2020. godini najbolje rezultate ostvarili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, OŠ Petar Zrinski Šenkovec, OŠ Banija Karlovac, OŠ Ludbreg, PŠ Ljupina Nova Gradiška, PŠ Glavina Donja i PŠ Kutleše Imotski te PŠ Cirkvena Sveti Ivan Žabno.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ustupio Madison Consulting

%d blogeri kao ovaj: