gospodarstvo

CENTAR ZA VELIKE ZVIJERI U STAROJ SUŠICI: Završen tehnički pregled – slijedi unutarnje opremanje


STARA SUŠICA – Izgradnja Centra za velike zvijeri u Staroj Sušici koja je prema planu provedbe projekta trebala biti završena u jesen prošle godine sada je pred dovršetkom. Kako najavljuju iz Primorsko-goranske županije čija je ustanova JU Priroda nositelj projekta objekt  je prošao tehnički pregled i slijedi unutarnje opremanje. Projekt je to čija je ukupna vrijednost gotovo 8,2 milijuna kuna sufinanciran EU sredstvim u iznosu od 5 milijuna kuna a osmišljen je u cilju bolje valorizacije prirodne baštine te uspostave sustavnog vrednovanja i korištenja zaštićenih vrsta u promidžbi i brendiranju Gorskog kotara. U proljeće 2019. godine krenula je izgradnja Centra koji bi na inovativan način posjetiteljima približio posebnosti i vrijednosti očuvanog goranskog kraja, u kojem obitavaju medvjed, vuk i ris. Kompleks je smješten u Staroj Sušici na prostoru u vlasništvu Primorsko-goranske županije a partneri projekta su Općina Ravna Gora i Turistička zajednica Općine Ravna Gora.

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: pgz.hr, ilustracija

3 comments on “CENTAR ZA VELIKE ZVIJERI U STAROJ SUŠICI: Završen tehnički pregled – slijedi unutarnje opremanje

 1. Moravice Brod

  To je trebalo staviti u našu spavaonicu, da se naš “Volonter” slika sa svojim partnerima i sa svojim kolegom (dožupanom). Možda bi se pridružio Grga iz Skrada.

 2. Toliko novaca za tu kučicu. Čitam nekoliko puta, ali nikako da shvatim pravu svrhu toga objekta. Što će to pomoči životinjama, kakva valorizacija prirodne baštine, što ćemo više saznati o vuku, medvjedu i risu?
  Uobičjajene birokratske fraze, ništa konkretno niti razumljivo objašnjeno. Zanima koliko će ljudi raditi u tome objektu i ono najvažnije što će raditi i za koju plaću. Mislim da su se ti silni milijuni mogli puno korisnije upotrijebiti, da ima i većih prioriteta. Vrijeme će pokazati da li griješim, ali ipak sam uvjeren da je to još jedna promašena investicija.
  A možda je to odmaralište za ove naše političke zvijeri, samo onda treba na prozore ugraditi rešetke da ne pobjegnu.

  • Zvonko

   Ma to ti je u prijevodu ”centar za uhljebljivanje stranački podobnih” …već kako to kod nas ide.

Komentari su isključeni.

%d blogeri kao ovaj: