gospodarstvo

KUMOVI POSKUPLJENJA ČVRSTO STALI UZ GRADONAČELNIKA: Za HDZ je enormno poskupljenje od 200 do 1.000 kuna „cijena osiguravanja sustava“


Oglasi

VRBOVSKO – Skandaloznu odluku o povećanju cijena smeća kojom se očajnički spašava posrnuli gubitaš Komunalac izglasalo je Gradsko vijeće Vrbovskog. Za tu šokantnu Odluku ruku su digli vijećnici Nezavisne liste Dražena Mufića i to Jasna Božić, Ilija Vignjević, Borivoj Dokmanović, Dražen Domitrović, Eduard Krizmanić i Šimun Dujmović te HDZ-ovi vijećnici Helena Hlavač i Mladen Božić. Tim vrtoglavim povećanjem cijena vrboščanska kućanstva, prema tvrdnjama SDP-a, plaćat će preko 200 kuna mjesečno a poduzetnicima će računi za smeće dosezati 1.000 kuna a sve kako bi se održao na životu Komunalac ustrojen za, kako priznaje i sâm gradonačelnik, barem tri puta veći broj korisnika njegovih usluga.

Oglasi

Priopćenje predsjednika gradske organizacije HDZ-a Vrbovsko

Stav o Odluci o poskupljenju usluga Komunalca za odvoz smeća zatražili smo od lokalnog HDZ-a čiji su vijećnici, doktorica Helena Hlavač i Mladen Božić svojim glasom kumovali financijskom udarcu na sugrađane. U priopćenju koji nam je poslao predsjednik gradske organizacije HDZ-a Vrbovsko, Josip Beljan tako stoji – Vezano uz Odluku o cijeni odvoza komunalnog otpada u Vrbovskom, potpuno je jasno da je ta tema ispolitizirana od strane oporbe, a posebice lokalnog SDP-a. Naime, upravo je  SDP na županijskoj razini donio odluku o gotovo duplom poskupljenju zbrinjavanja otpada u županijskom centru za gospodarenje otpadom Mariščina u vlasnistvu Grada Rijeke, Županije i Općine Viškovo.

HDZ odgovorno i ozbiljno sudjeluje u osiguravanju funkcioniranja sustava

Sad ti isti licemjerno prozivaju Grad Vrbovsko. HDZ odgovorno i ozbiljno sudjeluje u osiguravanju funkcioniranja sustava. Upoznati smo, kao i svi ostali, s uvjetima eventualnog snižavanja cijene otpada (do 88%) ukoliko se razvrstava i reciklira što smatramo pohvalnim i potrebnim. Osim toga, postavlja se pitanje zašto na GV, kada ih je gradonačelnik pitao, vijećnici SDP-a nisu znali zašto su protiv ili nisu imali barem neko suvislo objašnjenje osim nastojanja čiste manipulacije stanovnicima Vrbovskoga. Sasvim je sigurno da nikome ne odgovara poskupljenje, ali što bi se dogodilo da Mariščina poskupi dvostruko, što i jest, a da Grad ne uskladi cijene.

Odluka Grada donijeta je nastavno na povečanje cijena otpada na Mariščini

Smatramo da treba reći cijelu istinu, a ne polovičnu kao što to čini SDP. Dakle istina je da je Odluka Grada Vrbovskoga donijeta nastavno na povećanje cijena otpada na Mariščini, stoji u priopćenju HDZ-a Vrbovsko koji na samom kraju za utjehu poduzetnicima poručuju da će im se cijena odvoza od gotovo 1.000 kuna znatno smanjiti ukoliko otpad budu razdvajali i reciklirali.

Oglasi

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Ilustracija, hdz.hr

%d blogeri kao ovaj: