gospodarstvo

O  ZNAČAJNOM POVEĆANJU CIJENE ODVOZA SMEĆA OBRTNICI  SUZDRŽANI ALI ZNAKOVITI:  Sa 103 aktivna obrta i  250 radnika zapaženo punimo proračun pa vjerujemo da nas se cijeni i vrednuje


Oglasi

VRBOVSKO – Skandaloznu odluku o povećanju cijena smeća kojom se očajnički spašava posrnuli gubitaš Komunalac izglasalo je Gradsko vijeće Vrbovskog. Za tu šokantnu Odluku ruku su digli vijećnici Nezavisne liste Dražena Mufića i to Jasna Božić, Ilija Vignjević, Borivoj Dokmanović, Dražen Domitrović, Eduard Krizmanić i Šimun Dujmović te HDZ-ovi vijećnici Helena Hlavač i Mladen Božić. Tim vrtoglavim povećanjem cijena vrboščanska kućanstva, prema tvrdnjama SDP-a, plaćat će preko 200 kuna mjesečno a poduzetnicima će računi za smeće dosezati 1.000 kuna a sve kako bi se održao na životu Komunalac ustrojen za, kako priznaje i sâm gradonačelnik, barem tri puta veći broj korisnika njegovih usluga.

Udruženje je o poskupljenju doznalo iz medija

Budući da ogromni financijski udarac na poslovanje očekuje lokalne poduzetnike koji porezima i prirezima pune gradski proračun pitali smo lokalno Udruženje obrtnika podržavali takvu Odluku poskupljenja usluga Komunalca za odvoz smeća te što će Udruženje poduzeti po pitanju zaštite obrtnika posebice onih samozaposlenih koje će ovaj rast cijena najviše pogoditi. Odgovore na postavljena pitanja dobili smo od predsjednika UO Vrbovsko Ivana Božića koji u uvodu svog priopćenja naglašava da je Udruženje iz medija doznalo o poskupljenju te da još nemaju službenu informaciju da li će to doista biti tako i u kojem iznosu.

Oglasi

Nadamo se da će Grad odgovarajućim mehanizmima korigirati cijene

Kao u uvodu i u nastavku svog priopćenja Božić je dosta oprezan i suzdražan. Tako, ističe, da kada dobiju točne informacije i iznose poskupljenja otpada odlučit će kako dalje postupiti. Naravno, kaže Božić, da ni jedno poskupljenje nije dobro i da je na štetu u ovom slučaju obrtnika. Ako pogledamo mjesec, dva unatrag došlo je do poskupljenja svih energenata (struja, plin, gorivo…) što je također dodatni udar na obrtnike, ali uzet ćemo za  primjer kako su obrtnici kroz odličan program Hrvatske obrtničke komore  „zajednička nabava-HOK obrtnik plus“ potpisivanjem ugovora sa HEP Opskrbom postigli jako dobre uvjete te čak smanjili cijenu u odnosu na prošlu godinu prije poskupljenja, ističe Božić dodavši da je Grad Vrbovsko u korona krizi reagirao na njihov dopis, prihvatio prijedloge i donio niz mjera za pomoć obrtnicima, pa se tako, kaže on, nadamo da će i ovoga puta imati  razumijevanja i odgovarajućim mehanizmima korigirati cijenu.

Oglasi

Dosadašnjom naplatom najviše su pogođeni uslužni obrti koji nemaju poslovni prostor

Smatramo da iznosom od 1.000 kuna koji se provlači po medijima neće biti  pogođena većina obrtnika jer nije isto dužiti spremnik od 60 litara i kontejner, nastavlja Božić, te naglašava kako je jedina zamjerka većine obrtnika u dosadašnjoj naplati odvoza otpada bila ta da se naplata vrši posebno za kućanstvo a posebno za obrt čime su najviše pogođeni uslužni obrti koji nemaju poslovni prostor i pretežno su prijavljeni na adresama stanovanja.  Mišljenja smo da sa 103 aktivna obrta u kojima je zaposleno 200 – 250 radnika zapaženo sudjelujemo u punjenju proračuna i vjerujemo da Grad Vrbovsko cijeni i vrednuje naš trud, stoji u priopćenju predsjednika UO Vrbovsko Ivana Božića.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO. Facebook.com/Ivan Božić

%d blogeri kao ovaj: