Primorsko goranska županija

ŽUPAN KOMADINA ODGOVORIO NA NIZ KRITIKA: Županija je dva puta više uložila nego prikupila iz Gorskog kotara a projekt Platak podržavaju svi županijski vijećnici


Oglasi

GORSKI KOTAR – Da li će i kada Županija odgovoriti na učestale javne prozivke o nedovoljnom ulaganju u Gorski kotar u kojima prednjači vrboščanski gradonačelnik Dražen Mufić a kojem se pod zadnje pridružio i načelnik Fužina David Bregovac. Zanimalo je to županijskog vijećnika PGS-a Franju Butorca koji je to pitanje postavio na zadnjoj sjednici Županijske skupštine PGŽ.

Županija  je dva puta više uložila u Gorski kotar

Odgovorio mu je župan Zlatko Komadina koji je istaknuo da se radi na tome te da su materijali u pripremi čija radna verzija već ima 70 stranica. Tom prilikom župan Komadina je naglasio da su tvrdnje pojedinih goranskih načelnika i gradonačelnika neistinite a to, kaže, dokazuje činjenica da je od 2013. do 2021. godine PGŽ u Gorski kotar, i to bez dijela sredstava i decentraliziranih sredstava namijenjenih za zdravstvo i obrazovanje, uložila više od 140 milijuna kuna, a od poreza na dohodak je na području Gorskog kotara prikupljeno 57 milijuna kuna. Dakle, PGŽ je dva puta više uložila u Gorski kotar, komentirao je Komadina i najavio da će taj detaljan prikaz svih ulaganja biti tema sjednice Županijske skupštine u Gorskom kotaru.

Platak jednoglasno podržavaju svi vijećnici

Na istoj sjednici, nakon što su županijski vijećnici jednoglasno podržali informaciju o dosadašnjim ulaganjima i plan za dovršetak aktivnosti na Platku, Komadina se osvrnuo i na kritike iz Gorskog kotara o preferiranju Platka. Kazao je da Gorani napadaju samo njega za velika ulaganja u Platak, a koliko vidi, Platak jednoglasno podržavaju svi vijećnici i zamolio ih da o tome obavijeste Gorane, da se radi o projektu važnom za Gorski kotar i cijelu PGŽ.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: Ilustracija, platak.hr

%d blogeri kao ovaj: