Primorsko goranska županija

JUČERAŠNJI EU DANI U GORSKOM KOTARU: Konferencija na kojoj je sudjelovalo više međunarodnih eksperata te predstavnici ministarstva i fondova


Oglasi

GORSKI KOTAR – Aktualne javne politike te potencijalni izvori financiranja u sklopu financijskog okvira EU za razdoblje 2021.-2027 kao i primjeri uspješne prakse europskih zemalja primjenjivi u Gorskome kotaru, bile su teme jučerašnje konferencije „EU dan u Gorskom kotaru.

Sudjelovalo više međunarodnih eksperata

Konferencija na kojoj je sudjelovalo više međunarodnih eksperata te predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, održana je u Radničkom domu u Delnicama u organizaciji Primorsko-goranske županije i Regionalne razvojne agencije PGŽ – PRIGODA.

Rasprava o ulaganja u društvenu, turističku i poslovnu infrastrukturu

U okviru dvije panel rasprave, stručnjaci su raspravljali o potencijalima ulaganja u društvenu turističku i poslovnu infrastrukturu u Gorskome kotaru, te razvoju pametnih i održivih sela, a predsjednik Venetian Cluster-a, Gian Angelo Bellati predstavio je primjere različitog utjecaja poticajne porezne politike na razvoj brdsko-planinskih područja u Italiji. Izlaganje je održala i Ann-Sofie Backgren, stručnjakinja za pametne razvojne politike u ruralnim krajevima nordijskih zemalja koja je istaknula izazove u budućnosti poslovanja i rada u ruralnim krajevima, trendove koji utječu na razvoj poput mobilnosti, socijalnih usluga, infrastrukture te uspješne politike EU-a koje se primjenjuju na regionalni razini.

Oglasi

Sudionicima se obratio i zamjenik župana Vojko Braut

Na konferenciji koja je organizirana u svrhu upoznavanja svih relevantnih dionika s najboljim europskim politikama i mjerama na ruralnim područjima te stvaranja preduvjeta pametnog i održivog razvoja brdsko-planinskih područja sudionicima se obratio i zamjenik župana Vojko Braut. Braut je tom prigodom izrazio zadovoljstvo činjenicom da će u budućnosti biti moguće osloniti se na europska sredstva za poboljšanje kvalitete života građana te kazao kako ga posebno veseli da će se fondovi moći koristiti i za investicije u zdravstvo, što bi se teško bez pomoći države i europskih sredstava moglo realizirati.

Brojni gosti

Uz Brauta, ispred Primorsko-goranske županije konferenciji je prisustvovao i zamjenik župana Petar Mamula a resorni pročelnik Ljudevit Krpan sudjelovao je u panel raspravi. U ime domaćina, pozdravnim govorom obratila se gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić a ispred Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, državna tajnica Spomenka Đurić predstavila je potencijalne izvore financiranja iz EU fondova.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: