crna kronika

U LAŽI SU KRATKE NOGE: Uhvaćen dvojac koji je lagao policiji i osiguranju o prometnoj nesreći


Oglasi

VRBOVSKO – Vrboščanski policajci priveli su dvojac star 40 i 64 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Lažno se predstavio da je upravljao osobnim vozilom

U listopadu na području Vrbovskog, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 64-godišnjak,  vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Nakon toga, osumnjičenik je, s ciljem izbjegavanja prekršajne odgovornosti na mjesto događaja pozvao 40-godišnjaka koji je po dolasku pozvao policiju, dok se 64-godišnjak udaljio.  Osumnjičeni 40-godišnjak se policijskim službenicima predstavio kao osoba koja je upravljala osobnim vozilom koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.

Osumnjičenici predali odštetni zahtjev za nadoknadu  štete

U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač osobnom vozila. Nedugo zatim, osumnjičenici su predali odštetni zahtjev za nadoknadu nastale štete u osiguravajućem društvu na iznos od oko 30.000 kuna s ciljem da pribave protupravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica o vozaču osobnog vozila u trenutku nesreće.

Kazneno prijavljeni


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja, osumnjičenici su kazneno prijavljeni državnom odvjetništvu.

Oglasi

AUTOR: Gorske novosti

FOTO: Ilustracija, Nensi TATAR

%d blogeri kao ovaj: