politika

KOLIKO NAS KOŠTAJU NAŠI NAČELNICI I GRADONAČELNICI? Nećete vjerovati – stranka koju mnogi prozivaju za rastrošnost ima najskromnije načelnike


Oglasi

GORSKI KOTAR – Nedavni članak o povećanju plaće načelnika Lokava Tonija Štimca izazvao je ogromno  zanimanje naših čitatelja. Ponukani tim interesom kao i izjavom Štimca kako je među najslabije plaćenim goranskim čelnicima, istražili smo plaće i ostalih osam vođa Gorskog kotara i došli do zanimljivih podataka.

Najveću plaću ima  – a tko drugi nego Dražen Mufić

Tko je prvi među jednakima, tko je najmanje plaćen i jesu li te plaće zaista slabe uvjerite se i sami u nastavku teksta. Predvodnik svih odnosno najplaćeniji, među svim goranskim vođama (načelnicima i gradonačelnicima) je vrboščanski gradonačelnik Dražen Mufić.  Za Mufićem ne zaostaje puno pa je tako drugi na listi najplaćeniji među svih devet čelnika a prvi među šest načelnika, David Bregovac, prvi čovjek Fužina.

Nezavisni imaju i najveća primanja

 Prema podacima imovinske kartice Povjerenstva za sukob interesa, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, (diplomirani inženjer šumarstva, nije član stranke), ima plaću u iznosu od čak 13.368 kuna. Druga po plaći a među tri goranska gradonačelnika je, gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić (diplomirana inženjerka agronomije, nije član stranke), čija je plaća 12.045 kuna. Najmanju gradonačelničku plaću ima čabarski čelnik Antonio Dražović (magistar fizioterapije, član stranke Živi zid) i to 11.217 kuna.

I da, Štimac je i dalje među “najsiromašnijima”

Kao što smo već spomenuli najplaćeniji načelnik je fužinski David Bregovac ( tokar, vođa Hrvatskih laburista – stranke rada), koji ima plaću u iznosu od 12.098 kuna. Sa znatno manjom plaćom slijedi ga načelnik Brod Moravica, Mario Šutej ( strojarski tehničar, nije član stranke) sa 9.203 kune mjesečnih primanja te načelnik Mrkoplja Josip Bozović (frizer, nije član stranke), sa 9.000 kuna načelničke plaće. Među ta tri načelnika sa 9 i nešto tisuća kuna plaće smjestio se i načelnik Lokava Toni Štimac (informatičar komercijalist, SDP-ovac) i to nedavno popevši se sa zadnjeg na predzadnje mjesto načelničkih plaća.  Naime, Štimac je imao a što je još uvijek na njegovoj imovinskoj kartici plaću u iznosu od 8.100 kuna koja je nakon povećanja od prije dva tjedan, narasla na nešto više od 9 tisuća kuna.

HDZ-ovci najskromniji

Tako se Štimac popeo na predzadnje mjesto izguravši na zadnje načelnika Skrada Damira Grgurića ( diplomiranog inženjera šumarstva, HDZ-ovca) koji ima plaću u iznosu od 8.388 kuna. Zadnji ali ne i najsiromašniji je općinski načelnik Ravne Gore Mišel Šćuka ( diplomirani inženjer prometa, HDZ-ovac) koji za načelničku službu dobija okruglih 5 tisuća kuna mjesečno. Naime, Šćuka, za razliku od ostalih goranskih glavešina načelnikovanje obnaša volonterski jer je paralelno zaposlen na radnom mjestu višeg inspektora cestovnog prometa pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za što dobija plaću u iznosu od 9.700 kuna.

Oglasi

AUTOR: Nensi TATAR

FOTO: IIustracija Photo by Ibrahim Boran on Unsplash

%d blogeri kao ovaj: