sport i školstvo

NA NATJECANJU HRVATSKI POKAL 4 – CICIBANSKI KUP 4 : Goranski skijaši trkači osvojili hrpu medalja


Oglasi

SKRAD – Hrpom medalja jučer su se okitili goranski skijaši trkači na, u Skradu održano natjecanje u skijaškom trčanju, Hrvatski pokal 4 – Cicibanski kup 4. Na tom subotnjem natjecanju na skijaškim stazama u SRC Skradska draga koje je organizirao Hrvatski skijaški savez a ugostio SK Polet Skrad snage je odmjerilo 104 natjecatelja iz sedam hrvatskih skijaško-trkačkih klubova. Najuspješniji goranski klub bio je TSK Ravnogorac čiji su sportaši osvojili čak 14 medalja a koji se u ukupnom poretku klubova, sa osvojenih 572 boda smjestio na drugo mjesto iza malo boljeg SK Sljemena koji je osvojio 576 boda. Treće mjesto u poretku klubova zauzeo je delnički SK Goranini (376 boda), zatim ga slijedi SK Polet iz Skrada (230), pa SK Bjelolasica (148) i TSK Budućnost (82). U poretku Cicibana predvodnici su goranski klubovi SK Polet i TSK Ravnogorac sa istim brojem bodova (210), zatim je SK Sljeme (148), SK Bjelolasica (144), SK Goranin (106) i TSK Rijeka – Čavle (30).

Nakon dugih 13 godina natjecanje u Skradu

O odličnoj skijaškoj atmosferi u Skradu nakon dugih 13 godine od zadnje organizacije natjecanja, domaćin susreta SK Polet je napisao – Zadnje natjecanje u Skradu bilo je 9. siječnja 2010. godine na stazama ispod stare skakaonice na Selskim njivama. Ovoga puta skijaški djelatnici Poleta, roditelji, članovi kluba i članovi skradskih udruga tjedan su dana pripremali staze na Skradskoj dragi. I taj zahtjevan posao odradili su uz mnogo uloženog truda usprkos brojnih problema s ratrakom, podsjetili su u SK Polet te dodali da je Skradska draga u subotnje sunčano jutro izgledala prekrasno, od ispeglanih staza, izvučenih špura, snježnog startno ciljnog stadiona. Uz to dosta je Skrajana ali i štovatelja skijaškog trčanja susjednih općina pogledalo natjecanje na kojem su uz odličnu atmosferu skijaši pokazali što znaju i koliko mogu, stoji u objavi domaćina SK Polet ispred kojeg je na natjecanju nastupilo 15 skijaša od mlađih cicibana do seniora a koji su osvojili ukupno 6 medalja.

SK Goranin osvojio osam medalja

O dojmovima sa natjecanja oglasili su se i iz delničkog SK Goranina i TSK Ravnogorca. Tako je SK Goranin napisao – Kažu Skrajani da skijaške utrke u Skradu nije bilo 13 godina. Zahvaljujući dostatnim količinama snijega i vrijednim članovima SK Poleta, taj niz se prekinuo a svim našim sportašima bilo je uzbudljivo natjecati se na novim ali zahtjevnim stazama!, stoji u osvrtu SK Goranina koji je uz objavu rezultata svojih igrača i osvojenih osam medalja uputio čestitke svim natjecateljima.

TSK Ravnogorac osvojio i sva tri mjesta u apsolutnoj kategoriji

Uz također objave rezultata i pohvale igračima za osvojenih 14 medalja, iz TSK Ravnogorac ističu da se na utrci u Skradu većina njihovih takmičara po prvi puta natjecala, pohvalivši se kako su osvojili sve tri medalje u apsolutnoj kategoriji – Damir Jurčević zlato, Dominik Kordiš srebro i Mateo Tadej bronca a onda i najavili da će idući vikend Ravna Gora i TSK Ravnogorac biti domaćini međunarodnog natjecanja Balkan kup te Državnog prvenstva u sprintu i u klasičnoj tehnici.

Službene rezultate natjecanja u skijaškom trčanju, Hrvatski pokal 4 – Cicibanski kup 4, održanog u Skradu možete ovdje pogledati

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Facebook/ SK Polet Skrad, SK Goranin Delnice,TSK Ravnogorac Ravna Gora

%d blogeri kao ovaj: