kultura i zabava

NA MEĐUNARODNI DAN MATERINSKOG JEZIKA: Goranski književnik Grgurić objavio svoju prvu zbirku pjesama na delničkom kajkavskom govoru


Oglasi

DELNICE – Svoju prvu zbirku pjesama na delničkom kajkavskom govoru, na međunarodni Dan materinskoga jezika, koji se obilježava 21. veljače objavio je goranski književnik, Davor Grgurić. “Hiša za mrtve riči” naslov je zbirke koja obuhvaća 46 pjesama na delničkom kajkavskom govoru i 3 na kajkavskom govoru Lokava.

– Pjesme su napisane u rasponu od 15-tak godina, a s njima sam višekratno nastupao i bio nagrađivan na Festivalu kajkavske poezije u Krapini, ali i na “Domaćoj riči”, književno-znanstvenom skupu kojeg organizira Matica hrvatska Zadar, istaknuo je autor Grgurić koji je zbirku i ilustrirao svojim crtežima ugljenom.

Recenzentice ove Grgurićeve druge dijalektalne zbirke i ukupno jedanaeste objavljene knjige, su dr.sc.Marija Malnar Jurišić, dr. sc. Božica Pažur i prof. Branka Arh. Izdavač zbirke je riječki ogranak Društva hrvatskih književnika, a pokrovitelj joj je Grad Delnice.

Svoju prvu zbirku pjesama na delničkom kajkavskom govoru “Hiša za mrtve riči”, Grgurić uskoro namjerava predstaviti u Delnicama, a potom i drugdje po Gorskom kotaru.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Davor Grgurić

%d blogeri kao ovaj: