Primorsko goranska županija vijesti

U GORANOVOM LUKOVDOLU: Na 60. Goranovom proljeću uručene pjesničke nagrade


Na prvi dan proljeća i rođendan pjesnika Ivana Gorana Kovačića u njegovom rodnom Lukovdolu održana je centralna svečanost jubilarnog 60. Goranovog proljeća

Oglasi

LUKOVDOL – Danas je na prvi dan proljeća i rođendan pjesnika Ivana Gorana Kovačića u njegovom rodnom Lukovdolu održana centralna svečanost 60. Goranovog proljeća na kojoj su uručene pjesničke nagrade ovogodišnjim laureatima.

Na jubilarnom Goranovom proljeću Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu (koja se dodjeljuje naizmjenično s nagradom Goranov vijenac) osvojio je Senko Karuza za knjigu Nestajanje (MeandarMedia, 2020.) a ovogodišnji dobitnik nagrade Goran za mlade pjesnike je Vid Bešlić, koju je dobio za rukopis naslovljen Ektoplazma.

Na svečanosti održanoj nedaleko Goranove rodne kuće u obližnjem Domu kulture, pjesničke nagrade uručio je Marko Pogačar, predsjednik manifestacije a tom prigodom tradicionalno su dodijeljene i nagrade najuspješnijim učenicima pjesnicima osnovnih i srednjih škola.

U sklopu dodjele nagrada održan je program u kojem su nastupili učenica iz Lukovdola Ema Žagar u pratnji učitelja glazbene kulture Krešimira Stojanova, učenici PŠ Severin na Kupi, Akademski harmonikaški orkestar i pjevački zbor SKUD “Ivan Goran Kovačić a uoči početka svečanosti nagrađeni pjesnici, predsjednik manifestacije, zamjenik župana Petar Mamula i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić položili su vijenac uz spomenik Ivanu Goranu Kovačiću.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: