Primorsko goranska županija vijesti

PGŽ MJERE POMOĆI ZA BRDSKA PODRUČJA: Za linijski cestovni prijevoz putnika i izvanredno održavanje cesta na raspolaganju 472 tisuće eura


Oglasi

Za subvencioniranje pružanja usluga županijskog linijskog cestovnog prijevoza putnika osigurana su sredstva u iznosu od 332.000 eura a za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta 140.000 eura.

ŽUPANIJA – Primorsko-goranska županija kreće s raspodjelom sredstva osiguranih za brdska područja a namijenjenih za županijski linijski cestovni prijevoz i održavanje javnih i nerazvrstanih cesta.

U županijskom proračunu, u ovoj godini za subvencioniranje pružanja usluga županijskog linijskog cestovnog prijevoza putnika osigurana su sredstva u iznosu od 332.000 eura a za pomoć u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta 140.000 eura.

Kako ističu u Županiji kod pomoći u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta ne radi se o redovnom održavanju, već o izvanrednim, odnosno nepredviđenim događajima, za koja je potrebno izdvojiti dodatna sredstva i najčešće u vrlo kratkom roku. Na primjer, za razna klizišta uslijed vremenskih neprilika, povećane potrebe čišćenja snijega i slično, pojašnjavaju u Županiji te dodaju da su za obje mjere pomoći već raspisani Javni pozivi a sredstva su namijenjena isključivo jedinicama lokalne samouprave sa sjedištem na nadmorskoj visini od najmanje 160 metara odnosno s područja Gorskog kotara, Klane i Vinodolske općine.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Ilustracija/arhiva GNN

%d blogeri kao ovaj: