kultura i zabava vijesti

NA NATJEČAJU ZA MLADE PJESNIKE : Među nagrađenima i dvije goranske učenice


Nagrađeni učenici predstavili su se čitanjem svojih pjesma u čemu su im se pridružile i pobjednice slovenske pjesničke manifestacije – »Župančičeva frulica« – koja godinama surađuje s Goranovim proljećem.

Oglasi

LUKOVDOL – Na jučer održanoj centralnoj svečanosti manifestacije 60. Goranovo proljeće u Lukovdolu uz uručenje pjesničkih nagrada proglašeni su i pobjednici natječaja za mlade pjesnike osnovnih i srednjih škola.

U kategoriji osnovnih škola pobjedu je odnijela Jana Vančina iz OŠ Dr. Branimira Markovića, Ravna Gora, druga je bila Jelena Jukić iz OŠ Sesvete a treće mjesto je osvojila Zara Časni iz Područne škole Ivana Gorana Kovačića, Severin na Kupi.

U kategoriji srednjih škola drugu pobjedu za redom osvojio je Nikola Serdar iz Škole za primijenjenu umjetnost, Zagreb, drugo mjesto osvojila je Marijana Fable iz Pazina, a treća je bila Andrea Ugor iz Obrtničko-tehničke škole, Ogulin.

Nagrađeni učenici, okupljenoj publici u Domu kulture u Lukovdolu predstavili su se čitanjem svojih pjesma u čemu su im se pridružile i učenice Ana Štour i Dorotea Brulišek, pobjednice slovenske pjesničke manifestacije – »Župančičeva frulica« – koja godinama surađuje s Goranovim proljećem.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Gradska knjižnica Ivana Gorana Kovačića, Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: