kultura i zabava vijesti

INTEGRIRANI RAZVOJNI PROJEKT : Povezivanje Kamačnika i manastira Gomirje


Oglasi

Prvi radni sastanak održan je s gornjokarlovačkim episkopom g. Gerasimom i njegovim suradnicima

VRBOVSKO – Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić danas je ugostio gornjokarlovačkog episkopa Gerasima Popovića. Razlog njihova susreta bio je razgovor o budućoj suradnji na zajedničkom projektu povezivanja izletničke destinacije Kamačnik sa zonom turističko-sportske-rekreacijske namjene Musulini-jezero Ribnjak, Gomirje.

Kako ističu u Gradu, s ciljem realizacije tog integriranog razvojnog projekta u službenim prostorijama Grada Vrbovskog, gradonačelnik Mufić održao je prvi radni sastanak s episkopom gornjokarlovačkim g. Gerasimom i njegovim suradnicima. Tom prilikom iznesene su projektne ideje i razmijenjena mišljenja te zaključeno kako će njegova realizacija biti od velikog značaja za Grad Vrbovsko a posebno stanovništvo mjesta Gomirje, ističu u Gradu te dodaju da se u nastavku suradnje ide na izradu Idejnog rešenja u što će biti uključeni svi zainteresirani dionici.

Inače projekt predviđa turističko-rekreativnu zonu, ekološki turizam u kombinaciji s kulturnom i povijesnom baštinom Crkve sv. Jovana Krstitelja i manastirskog kompleksa u Gomirju.

Na sastanku u Vrbovskom nazočila je i projektantica Kaja Šprljan Bušić iz Kreativnih krajobraza iz Zagreba a po završetku radnog dijela sudionici su obišli lokacije koje obuhvaća projekt.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Grad Vrbovsko

%d blogeri kao ovaj: