kultura i zabava vijesti

KULTURNA RAZMJENA: Održana komedija Pokondirena tikva


Predstava po istoimenom djelu srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića u izvedbi Amaterske dramske sekcije Udruge “Uranak” iz Varaždina

Oglasi

MORAVICE – Jučer je u Moravicama održana predstava Pokondirena tikva u izvedbi Amaterske dramske sekcije Udruge “Uranak” iz Varaždina. Predstava je to po istoimenom djelu srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića u kojoj ismijava glavnu junakinju, Femu, koja se ludujući za „noblesom“, pokušava probiti u više društvene krugove.

Održavanje predstave u Moravicama organizirali su SKD “Prosvjeta”, pododbor Moravice i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog.   

Kako ističe predsjednik VSNM Grada Vrbovskog Milan Vukelić dolazak amaterske sekcije udruženja Uranak iz Varaždina rezultat je dobre suradnje sa Vijećima srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i Grada Varaždina kao i Zagrebačke županije na čiju inicijativu je i došlo do povezivanja. – Gorskom kotaru su potrebni programi u kulturi i zbog toga me veseli činjenica da se vrlo aktivno krenulo u realizaciju ideje MO Moravice o pokretanju Dana Pere Kvrgića u Moravicama, koji će uz ove godine još kvalitetniji Gomirje harmonika mundijal, sigurno dati pozitivan impuls promociji našega kraja, ali i razvoju turizma i održivog poduzetništva, kazao je Vukelić.

Novica Vučinić, predsjednik SKD “Prosvjeta”, pododbora Moravice naglasio je kako su ove godine krenuli s programima vrlo aktivno, a ovo gostovanje je dobra prilika da se steknu nova poznanstva i uskoro organizira I uzvratni posjet Varaždinu a u sklopu kulturne razmjene. 

Na predstavi održanoj u Domu kulture u Moravicama gostovali su i predsjednici VSNM Grada Varaždin i Varaždinske županije  Mile Sekulić i Milan Mirčetić koju su uz pozdravne govore domaćinima uručili i prigodne darove.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Natalija Dokmanović

%d blogeri kao ovaj: