Primorsko goranska županija vijesti

PRIMORSKO-GORANSKIM LOVAČKIM DRUŠTVIMA: Uručena oprema vrijedna 13 tisuća eura


Ukupna vrijednost opreme je oko 13 tisuća eura čiju je nabavku sa oko 8 tisuća sufinancirala Primorsko-goranska županija a preostali iznos osiguran je iz sredstava Lovačkog saveza PGŽ

Oglasi

BROD NA KUPI – Automatske hranilice, trimeri, motorne pile, foto-kamere i električni pastiri nova je oprema uručena lovačkim društvima s područja PGŽ jučer u Brodu na Kupi. Ukupna vrijednost opreme je oko 13 tisuća eura čiju je nabavku sa oko 8 tisuća sufinancirala Primorsko-goranska županija a preostali iznos osiguran je iz sredstava Lovačkog saveza PGŽ. Podjeli opreme ispred Kaštela Zrinskih u Brodu na Kupi, nazočili su župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, resorni županijski pročelnik Mladen Brajan i Josip Malnar, predsjednik Lovačkog saveza PGŽ.

Tom prilikom župan Komadina je kazao – Primorsko-goranska županija prihod od lovo-zakupnina u cijelosti vraća lovačkim društvima kroz javni natječaj, u pravilu kroz opremu za lovišta, ali i druge programe koje predloži Lovački savez i njegove članice.

Predsjednik Lovačkog saveza PGŽ, Malnar istaknuo je da donacija pomaže u provođenju svakodnevnih aktivnosti Saveza i njegovih članica, ali je korisna, ne samo za uzgoj, zaštitu i lov divljači već i pri očuvanju okoliša.

U prošloj godini iz županijskog proračuna a kroz javni natječaj, Lovačkom savezu PGŽ i lovačkim društvima sufinancirane su razne programske aktivnosti te odobrena sredstva za 18 korisnika odnosno 24 programa/projekata iz područja lovstva u ukupnom iznosu od 71.365,49 €, istaknuto je na primopredaji nove opreme za lovce nakon čega su sudionici razgledali Stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih.

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : pgz.hr

%d blogeri kao ovaj: