kultura i zabava vijesti

JUČER U BROD MORAVICAMA : Premijera još jednog Karalićevog filma o životu goranskog čovjeka, “Naša Zdenka”


Oglasi

Film „Naša Zdenka“ kroz fotografije događaja iz prošlih vremena prikazuju život nekada, a glazba dočarava crkveni život tete Zdenke koja svojim vedrim stavom prema životu može danas biti primjer svima nama

BROD MORAVICE – Jučer je u Domu kulture u Brod Moravicama premijerno prikazan dokumentarni film „Naša Zdenka“. Još jedan film koji opisuje život goranskog čovjeka snimio je poznati goranski filmaš Rasim Karalić.

U svom novom filmu „Naša Zdenka“ donosi priču o životu jedne žene, Brodmoravičanke, Zdenke Grgurić koja se vjerom i glazbom u svojoj župnoj crkvi, u svojim Brod Moravicama  „koja su joj sve u životu“ probija kroz život dajući svima primjer o ljudskom zajedništvu koje još uvijek postoji u malim goranskim mjestima.

Film je snimljen zahvaljujući Etno udruzi Turanj iz Brod Moravica i pokroviteljstvu Primorsko goranske županije, a u prilog obilježavanju sedamdeset godina sviranja Zdenke Grgurić, samouke sviračice u crkvi.

U prepunoj dvorani brodmoravičkog Doma kulture, na projekciji filma u društvu svojih sumještana i autora Karalića film o sebi pogledala je i Zdenka Grgurić koja je uputila zahvalu svima koji su sudjelovali u snimanju filma te publici koja ga je došla pogledati.

Okupljene je tom prilikom pozdravio Dražen Brajdić, predsjednik Etno udruge Turanj a kroz film ih je proveo Antonio Crnković. – Prikaz je to i života u Brod Moravicama u prošlom stoljeću kroz priče o djetinjstvu, sviranju, svakodnevnim aktivnostima. Fotografije Davora Delača, događaja iz prošlih vremena prikazuju nam život nekada, a glazba dočarava crkveni život tete Zdenke koja svojim vedrim stavom prema životu može danas biti primjer svima nama, istaknuto je na jučerašnjoj premijernoj projekciji filma “Naša Zdenka” još jednog Karalićevog dokumentarnog filma o životu goranskog čovjeka.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Darko Golik

%d blogeri kao ovaj: