kultura i zabava vijesti

SUTRA U DELNICAMA – Prilika za pogledati dokumentarni film – Dom za zauvijek


Film donosi priču o tri volonterke posvećene spašavanju i udomljavanju napuštenih i zlostavljanih pasa

Oglasi

DELNICE – Tri priče o tri volonterke koje su svoje živote posvetile zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih pasa, ispričane u dokumentarnom filmu Dom za zauvijek sutra će imati priliku pogledati i Delničani.

S početkom u 19 sati projekcija filma će se održati u prostoru Gradske knjižnice Janet Majnarich u Delnicama.

Dokumentarni film Dom za zauvijek rad je autora Mirte Mataija i Gorana Zaborca, u produkciji V1 Travel corner koji donosi tri priče o tri volonterke Aleksandri Pleša, Diani Primožić i Nini Rosić koje su svoje živote posvetile zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih pasa.

Nina je volonterka u skloništu za nezbrinute životinje u Crikvenici i za sebe kaže da je to njezin smisao života, a također je bila aktivna na području Banovine nakon potresa gdje je bila voditeljica projekta spašavanja i kastriranja pasa.

Aleksandra surađuje s azilom u Utinji odakle je preuzela i udomila „stotine i stotine pasa”.

A Dianinu predanost životinjama najbolje opisuju rečenice Nine Rosić: „Diana je neponovljiva” i „ja se ponekad pitam kad Diana spava”.

Glazbu za film ustupio je sisački surf rock sastav LHD (ex Bambi Molesters).

Film Dom za zauvijek koji će sutra imati priliku pogledati i Delničani, premijerno je prikazan u Rijeci, u travnja ove godine a autori Mirta Mataija i Goran Zaborac snimili su nekoliko dugometražnih dokumentarnih filmova među kojima R evoluciju iz 2015. (prikazan na Freethought film festivalu u Orlandu, SAD) i Goranske risove: priča o 138 brigadi HV iz 2018. godine.

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Mirta Mataija

%d blogeri kao ovaj: