Primorsko goranska županija vijesti

ŽUPANIJSKE POTPORE: Samo kroz program mjera za razvoj, goranskim poduzetnicima na raspolaganju 400 tisuća eura a ima još…


Oglasi

ŽUPANIJA – Goranskim poduzetnicima na raspolaganju su županijska sredstva za sufinaciranje njihovih projekata. Kako javljaju iz Županije krenuo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa mjera za razvoj poduzetništva.

Ukupna vrijednost tog programa je 827 tisuća eura, a zaključkom Skupštine, 400 tisuća eura namijenjeno je poduzetnicima u Gorskom kotaru. Potpora se odobrava u 80 postotnom iznosu prihvatljivih troškova, a najviše do 3 tisuće eura za financiranje dokumentacije za obnovljive izvore energije, 10 tisuća eura za nabavku opreme u prerađivačkoj industriji i do 8 tisuća eura za potporu novoosnovanim tvrtkama i obrtima na području Gorskog kotara i otoka.

Uz taj raspisan je i Javni poziv za financijsku potporu poduzetnicima u kulturi u 2023. godini, a aktualan je i Javni natječaj za financiranje odnosno sufinanciranje programa i projekata iz područja lovstva za 2023. godinu.

Financijska potpora poduzetnicima u kulturi u prvom se redu odnosi na djelatnosti izdavaštva te filmskog i video stvaralaštva u svrhu potpore mikro i malim trgovačkim društvima i obrtima s područja Primorsko-goranske županije i ukupno je na raspolaganju 14.600 eura.

Za lovstvo je na raspolaganju 80 tisuća eura. Prihvatljivi korisnici su lovački savezi i lovoovlaštenici, a u odnosu na prethodnu godinu, Županija će s dodatnih 26 tisuća eura poticati unapređenje infrastrukture u lovištima kojom će se dodatno pojačati izlov i spriječiti spuštanje divljih životinja u naseljena mjesta, ističu u Županiji.  

Oglasi

AUTOR : Nensi Tatar

FOTO : Ilustracija, arhiva GNN

%d blogeri kao ovaj: