politika

Promjene u vrhu SDSS-a: Dušan Stipanović umjesto Laze Mamule

Dušan Stipanović, predsjednik SDSS-a Vrbovs

Dušan Stipanović, predsjednik SDSS-a Vrbovs
Dušan Stipanović, predsjednik SDSS-a Vrbovsko

Novom čelniku i njegovom predsjedništvu zadano je da konsolidira ogranak i vrati izgubljeni ugled stranke i povjerenje u SDSS

GOMIRJE – Dugogodišnji predsjednik vrbovščanskog SDSS-a  Lazo Mamula više neće voditi tu stranku. To su jednoglasno odlučili članovi Skupštine SDSS-a i na čelnu poziciju postavili Dušana Stipanović a za njegova potpredsjednika izabrali Vladimira Mamulu.

Stipanovićevi suradnici

Uz njih dvojicu u Izvršni odbor su izabrani i Radovan Vukelić, Petar Mamula i Đorđe Mamula dok su u Nadzorni odbor postavljeni Milan Milanović, Đorđe Trbović i Vaso Stipanović. Tako je Lazo Mamula koji je SDSS vodi od samih početaka te stranke izgubio ne samo čelnu poziciju nego i članstvo u predsjedništvu.

Poraz za porazom

SDSS je od osnivanja imao svoje predstavnike u Gradskom vijeću te zahvaljujući postizbornoj koalicij s HDZ-om imao je članove i u poglavarstvu a prošli mandat i funkciju dogradonačelnika koju je obnašao Lazo Mamula.  Međutim SDSS na zadnjim lokalnim izborima na koje je izašao u predizbornoj koalicij s HDZ-om doživljava totalni poraz i ne osvaja niti jedan mandat u Gradskom vijeću. No tu nije bio kraj neuspjeha SDSS-a koji je potučen i na izborima za drugog dogradonačelnika Vrbovskog, predstavnika srpske nacionalne manjine, koji je ispao iz izborne igre već u prvom krugu.

“SDSS nije u Vijeću zbog podjeljenosti Srba”

Na skupštini SDSS-a istaknuto je da danas u Gradskom vijeću Vrbovskog, kao rezultat podjeljenosti Srba prije svega u Gomirju i Moravicama, sjedi pet predstavnika te nacionalne manjine ali iz gotovo isto toliko stranaka i nezavisnih lista koje su osvojile mandate. Stoga je novom čelniku i njegovom predsjedništvu zadano da konsolidira ogranak i vrati izgubljeni ugled stranke i povjerenje u SDSS. Skupštini SDSS-a nazočili su i predsednik ŽO SDSS Milan Eraković i sekretar ŽO Mile Opačić.

AUTOR: Nensi Tatar

FOTO: Nensi Tatar

%d blogeri kao ovaj: